ΟΕΒΕΜ: Ζητούμενο η επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων
19 Φεβ 2021
Αναστολή λειτουργίας τμήματος A2 του 7ου Γ/σίου Βόλου
19 Φεβ 2021

Έρευνα από την Ε.Α.Δ. καταγγελιών για εμβολιασμούς εκτός σειράς στο Γηροκομείο Βόλου

Μοιράσου το άρθρο:

Στο «μικροσκόπιο» της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) μπαίνουν οι καταγγελίες σχετικά με εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού εκτός σειράς στο Γηροκομείο Βόλου. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος, Παύλος Πάνου, απαντά ότι έγινε αντικατάσταση ενός ηλικιωμένου προς εισαγωγή, ο οποίος δεν μπόρεσε να προσέλθει λόγω της κακοκαιρίας την περασμένη Δευτέρα, με ένα μέλος του Φιλανθρωπικού Σωματείου του Γηροκομείου Βόλου, σύμφωνα με την διαδικασία που προβλέπει ο ΕΟΔΥ.
Ειδικότερα ,όπως έγινε γνωστό, κλιμάκιο επιθεωρητών – ελεγκτών της ανεξάρτητης αρχής μεταβαίνει σήμερα στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας για επιτόπιο έλεγχο, προκειμένου να διαπιστώσει εάν ευσταθούν οι καταγγελίες.

Σύμφωνα με την ΕΑΔ, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί διερευνούν κατά προτεραιότητα κάθε ένδειξη μη τήρησης της νομιμότητας και αδιαφάνειας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εμβολιασμών, ώστε να υπάρχει άμεση και τεκμηριωμένη επαλήθευση των πραγματικών περιστατικών και πληροφόρηση της κοινής γνώμης.

Παύλος Πάνου: Η αντικατάσταση έγινε νόμιμα

Όπως επισήμανε ο κ. Πάνου, την περασμένη Δευτέρα έγινε για τους ηλικιωμένους και τους εργαζόμενους η δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer, όμως υπήρχαν στη λίστα και κάποιοι ηλικιωμένοι που αποφάσισαν να κάνουν το εμβόλιο για πρώτη φορά όπως και προσωπικό του Γηροκομείου αλλά και προς εισαγωγή ηλικιωμένοι.

“Ένας από αυτούς ήταν ένας ηλικιωμένος από την περιοχή της Τσαγκαράδας, που λόγω της κακοκαιρίας δεν είχε τη δυνατότητα να προσέλθει για να εμβολιαστεί.

Η διοίκηση του Γηροκομείου ενημέρωσε τον κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που είχε προσέλθει για να κάνει τους εμβολιασμούς και «μας υπέδειξαν πως μπορούσε να γίνει η αντικατάσταση. Δόθηκε μια νέα ιατρική εντολή με το όνομα του αντικατάσταση, που είναι μέλος του Φιλανθρωπικού Σωματείου του Γηροκομείου, εγκρίθηκε και έγινε το εμβόλιο και δεν πήγε χαμένο», εξήγησε ο κ. Πάνου.

Ερωτηθείς αν γνωρίζει ότι έγινε καταγγελία σε βάρος της διοίκησης του Γηροκομείου στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, επισήμανε ότι «μπορούν να διερευνήσουν όπως είναι υποχρεωμένοι. Σας περιέγραψα την καθόλα νόμιμη διαδικασία, όπως μας υπέδειξε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ».

Με δική τους ανακοίνωση, τα μέλη του Δ.Σ. του Γηροκομείου Βόλου Ευθύμιος Ζιγγιρίδης και Ελευθέριος Σολιδάκης ζητούν τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου να ενημερωθούν για την διαδικασία που ακολουθήθηκε, τη λίστα των εμβολιασθέντων στο Γηροκομείο Βόλου καθώς και τον κατά προτεραιοποίηση εμβολιασμό τρίτων.

Στην ανακοίνωσή τους τα δύο μέλη του Δ.Σ. αναφέρουν μεταξύ άλλων: “Είναι τουλάχιστον λυπηρό και αναμφισβήτητα εξοργιστικό το γεγονός ότι σήμερα ως πρώτο θέμα στα μέσα ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας προβλήθηκε η άνευ προηγουμένου και άνευ πρωτοκόλλου διαδικασία εμβολιασμού που ακολουθήθηκε στο Γηροκομείο Βόλου. Όταν με φειδώ και προσοχή έχουν επιβληθεί συγκεκριμένα πρωτόκολλα εμβολιασμού των πολιτών είναι άκρως προκλητικές, απαράδεκτες και απορριπτέες καταγγελίες και αναφορές, όπως αυτές που αναδείχθηκαν σήμερα. Ο ΕΟΔΥ και οι υγειονομικές αρχές καταβάλλουν μία τιτάνια προσπάθεια εμβολιασμού των πολιτών με συγκριμένες διαδικασίες και οφείλουμε να τηρούμε επακριβώς τις οδηγίες και υποδείξεις των αρμοδίων… Διαχωρίζουμε πλήρως τη θέση μας από τυχόν ενέργειες των μελών της Διοίκησης προερχόμενα από το Φιλανθρωπικό Σωματείο και παράλληλα δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν είχαμε καμία ενημέρωση σχετικά με τη σύνταξη και το περιεχόμενο της λίστας των εμβολιασθέντων και τυχόν παρεμβάσεις επ’ αυτής…”.

Μοιράσου το άρθρο: