Πεζοπορία την Κυριακή στη Μακρινίτσα με συμβολικό χαρακτήρα
18 Φεβ 2021
Στη διεθνή έκθεση TTR Virtual Βουκουρεστίου το Επιμελητήριο
18 Φεβ 2021

Ο δήμος Βόλου για τη σίτιση των αδέσποτων εν μέσω πανδημίας

Μοιράσου το άρθρο:

Ο δήμος Βόλου απαντά στην κριτική που δέχεται αναφορικά με την άρνηση του να βοηθήσει στη σίτιση των αδέσποτων ζώων. Τονίζει ότι “με  την έναρξη της πανδημίας και μετά τα γενικότερα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόστηκαν το Μάρτιο του 2020 και ειδικότερα στο χώρο της εστίασης, ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με τα Φιλοζωικά Σωματεία της περιοχής αλλά και με μεμονωμένους φιλόζωους κατάρτισε ενιαίο μητρώο εθελοντών για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Παράλληλα, ο Δήμος μας προέβη σε διανομή 6.780 κιλών σκυλοτροφής το δίμηνο Απριλίου – Μάιου 2020, ενώ με τα νέα περιοριστικά μέτρα για το δίμηνο Δεκεμβρίου 2020 και Ιανουαρίου 2021 διέθεσε επιπλέον 11.200 κιλά σκυλοτροφής.

Συνολικά διανεμήθηκαν 18 τόνοι σκυλοτροφής μέσω των φιλόζωων εθελοντών. Να διευκρινιστεί πως οι τροφές αυτές διατέθηκαν επιπλέον των τροφών του Δημοτικού καταφυγίου.
Εντός του Μαρτίου θα γίνει νέα διανομή σκυλοτροφών. Η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου δεν είναι υποχρεωτική, αλλά γίνεται στο πλαίσιο της ευρύτερης κοινωνικής του δραστηριότητας, και για όσους ενδεχομένως περί άλλων τυρβάζουν (δουλειά δεν είχε…), σημειώνεται, ότι συνεχίζει να έχει ως πρώτη προτεραιότητα τον άνθρωπο, ιδιαίτερα στις σημερινές εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες”.

Μοιράσου το άρθρο: