Χάπι του παππού κατανάλωσαν δύο παιδιά στις Αλυκές αλλά ευτυχώς χωρίς συνέπειες
27 Ιαν 2021
Συνάντηση Δημάρχου Μουζακίου με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
27 Ιαν 2021

Αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας – Μέτρα στήριξης διεκδικούν έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι

Μοιράσου το άρθρο:

Αυτοκινητοπομπή πραγματοποίησαν σήμερα έμποροι, καταστηματάρχες εστίασης, αυτοαπασχολούμενοι με συνεργεία αυτοκινήτων, με τουριστικά γραφεία και λεωφορεία, φωτογράφοι, συνταξιούχοι ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ, διεκδικώντας σειρά αιτημάτων και μέτρων στήριξης για τις συνέπειες που υπέστησαν λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων.

Αρχικά συγκεντρώθηκαν στο χώρο της εμποροπανήγυρης όπου πραγματοποίησαν και σύσκεψη, αποφασίζοντας τα αιτήματα να δοθούν σε δήμο Καρδίτσας και Περιφερειακή Ενότητα αλλά και να προσπαθήσουν να “φτάσουν” αυτά και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Σάββατο κατά την επίσκεψή του στην Καρδίτσα.


Ο κ. Παναγιώτης Τζόκας, ως εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εμπόρων, στην οποία ανήκε η πρωτοβουλία της κινητοποίησης, ευχαρίστησε τους συλλόγους και τα σωματεία που συμμετείχαν, τονίζοντας σε δηλώσεις του, ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών Εστίασης Νομού Καρδίτσας κ. Νίκος Γκέκας είπ,ε ότι η σημερινή κινητοποίηση ήταν η πρώτη, και αν δεν υπάρξει ικανοποίηση των αιτημάτων άμεσα θα υπάρξει συνέχεια.

 

Ο κ. Κατσιφός ως εκπρόσωπος της επιτροπής τουριστικών γραφείων υπογράμμισε ότι κανένα αίτημα του κλάδου δεν έχει ικανοποιηθεί, πέραν μιας αποζημίωσης για τα τουριστικά λεωφορεία την οποία δεν έχουν λάβει. Πέραν των 800 ευρώ που δόθηκε τον Απρίλιο δεν έχουμε δει κανένα άλλο μέτρο, τα γραφεία είναι ανοιχτά, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης από νομό σε Νομό.

Παρούσα στην κινητοποίηση ήταν και αντιπροσωπεία αγροτών με τον πρόεδρο της ΕΟΑΣΚ κ. Κώστα Τζέλλα να σημειώνει, ότι οι αγρότες συνεχίζουν να βρίσκονται στο δρόμο και βέβαια στηρίζουμε τον αγώνα των αυτοπασχολούμενων γιατί ο αγώνας τους είναι δίκαιος, τα προβλήματα και την αιτήματα κοινά.

 

Η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε από την εμποροπανήγυρη και πέρασε από κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τις κόρνες να ηχούν συνεχώς.

Τα αιτήματα είναι: πρώτα και κύρια για όσους τα έχουν περισσότερο ανάγκη, αυτούς που βρίσκονται σε αναστολή και όσων έχουν εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.

• Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1.000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.
• Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.
• Ο τρέχον κύκλος της “επιστρεπτέας προκαταβολής” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.
• Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων
• Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
• Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.
• Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.
• Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο διάστημα για όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.
• Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.
• Άμεσα υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία των ζωών και των περιουσιών μας για την αποφυγή παρόμοιων καταστροφών με τις καταστροφές της 18ης Σεπτέμβρης του 20’

Για την Αντιμετώπιση Πανδημίας:

• Άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πλήρη εξοπλισμό νοσοκομείων και ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ .
• Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.
• Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.
• Αποσυμφόρηση των ΜΜΜ με προσλήψεις προσωπικού και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων που σήμερα βρίσκονται σε απραξία. Ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Μοιράσου το άρθρο: