Πάνω από 96 εκ. ευρώ σε επιχειρήσεις στη Μαγνησία μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας και του ΤΕΠΙΧ ΙΙ
25 Ιαν 2021
Υποθαλλάσια Μουσεία και Αρχαίο Θέατρο Λάρισας αναδεικνύουν άριστα την πολιτιστική κληρονομιά
25 Ιαν 2021

Νέα έργα 200.000 ευρώ στη Μαγνησία από το Leader της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Μοιράσου το άρθρο:

Προγραμματικές Συμβάσεις με την Εταιρία Ανάπτυξης Πηλίου, η οποία διαχειρίζεται το πρόγραμμα Leader  στο νομό Μαγνησίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, προκειμένου η Περιφέρεια να αναλάβει την υλοποίηση των έργων:

-«Μετασκευή πρώην Δημοτικού Σχολείου Πουρίου σε χώρο μνήμης Δ. Γ. Κασλά», προϋπολογισμού 161.942,20 ευρώ και

-«Παραγωγή βίντεο εικονικής πραγματικότητας VR-360  Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων – προμήθεια εξοπλισμού εικονικής πραγματικότητας», προϋπολογισμού 41.850 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός επισήμανε μεταξύ άλλων: «Μετατρέπουμε το  πρώην δημοτικό σχολείο  Πουρίου του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου  σε χώρο μνήμης ο οποίος θα στεγάζει τη συλλογή Κασλά, του διοικητή του ηρωικού τάγματος  ΙΙ/5, που απέκρουσε στο ύψωμα 731, στην Κλεισούρα της Αλβανίας, παρουσία του ίδιου του Μουσολίνι, την «Εαρινή Επίθεση» το Μάρτιο του 1941. Στο ύψωμα 731 που η νεότερη ιστορία ονομάζει «Νέες Θερμοπύλες» συνετρίβησαν οι πανίσχυρες μεραρχίες των Ιταλών και στην ουσία μ’ αυτό τον τρόπο κρίθηκε ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος. Παράλληλα,  επενδύουμε στις σύγχρονες τεχνολογίες με την παραγωγή βίντεο εικονικής πραγματικότητας για την ανάδειξη της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ταυτότητας περιοχών του Leader Μαγνησίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τα δύο έργα

-Μετασκευή πρώην Δημοτικού Σχολείου Πουρίου σε χώρο μνήμης Δ.Γ. Κασλά

Το πρώην δημοτικό σχολείο βρίσκεται σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 1450 τ.μ. μέσα στον οικισμό του Πουρίου, γενέτειρα του Κασλά και απαρτίζεται από 5 κτίρια και 3 στέγαστρα. Οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν τη δημιουργία χωρισμάτων από γυψοσανίδα, νέου χώρου WC  ΑμΕΑ και χώρου γκαρνταρόμπας, κατασκευή βιτρίνας από γυψοσανίδα και κρύσταλλα, εξωτερικούς χρωματισμούς, κατασκευή ράμπας πρόσβασης ΑμΕΑ, δημιουργία εσωτερικού κελύφους από γυψοσανίδα και ορυκτοβάμβακα, δημιουργία εσωτερικού μικρού αποθηκευτικού χώρου, εργασίες θερμομόνωσης, επιχρισμάτων εσωτερικά και εξωτερικά, και αντικατάσταση ειδών υγιεινής. Στον περιβάλλοντα χώρο γίνεται πλακόστρωση, φωτισμός, οι τοίχοι αντιστήριξης, τα υφιστάμενα κιγκλιδώματα και τα στέγαστρα χρωματίζονται ενώ κατασκευάζονται και νέα κιγκλιδώματα στη βόρεια και ανατολική πλευρά της αυλής. Παράλληλα θα γίνει προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού, μεταλλικών κατασκευών, πινακίδων σήμανσης κινητού εξοπλισμού και ψηφιακού υλικού συλλογής.

-Παραγωγή βίντεο εικονικής πραγματικότητας VR-360  Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων – προμήθεια εξοπλισμού εικονικής πραγματικότητας

Το έργο στοχεύει στην οπτικοαουστική παρουσίαση της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ταυτότητας των περιοχών Leader  της Π.Ε. Μαγνησίας με χρήση της τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας  VR-360, με εξειδικευμένο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και υψηλή απόδοση πιστότητας και ποιότητας εικόνας. Για την απόδοση των επιλεγμένων σημείων θα πραγματοποιηθεί κινηματογράφηση με ειδικό εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών και  θα ακολουθήσουν εργασίες μοντάζ, χρωματικής διόρθωσης, μουσικής επένδυσης-αφήγησης, προσθήκης τίτλων, με στόχο τη δραματοποίηση σκηνών ώστε το αποτέλεσμα να δίνει στο θεατή την αίσθηση της νοητής μεταφοράς του στον επιλεγμένο τόπο και χρόνο. Θα υποστηρίζονται δύο γλώσσες (Ελληνικά και Αγγλικά) ενώ προβλέπεται η προμήθεια κατάλληλων συσκευών  VR Headsets .

Μοιράσου το άρθρο: