Πολεμικό Ναυτικό Μουσείο διεκδικεί ο Δήμος Βόλου
25 Ιαν 2021
Βελεστίνο Μαγνησίας: Διασωληνώθηκε 8χρονη ύστερα από αναφυλακτικό σοκ
25 Ιαν 2021

Αυτοκινητοπομπή την Τετάρτη από εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους για τις επιπτώσεις της πανδημίας

Μοιράσου το άρθρο:

Με πρωτοβουλία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εμπόρων Καρδίτσας διοργανώνεται την Τετάρτη κινητοποίηση-αυτοκινητοπομπή μέσω της οποίας διεκδικούνται σειρά αιτημάτων και μέτρων στήριξης λόγω της πανδημίας. Στην κινητοποίηση μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ομοσπονδία ΕΒΕ, το σωματείο Οπωροπαντοπωλείων, η Ένωση Συνταξιούχων ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ, η Επιτροπή Τουριστικών Λεωφορείων, η Ένωση Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής, το Σωματείο Συνεργείων Αυτοκινήτων, ο Σύλλογος Φωτογράφων. Το σημείο συνάντησης είναι στις 11 το πρωί στο χώρο της Εμποροπανήγυρης και η αυτοκινητοπομπή θα συνεχίσει μέσα στην πόλη της Καρδίτσας.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα, ο κ. Παναγιώτης Τζόκας, ως εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εμπόρων ανέφερε:”Τα “σκωτσέζικα ντουζ” της κυβέρνησης μας οδηγούν στον γκρεμό. Απαιτούμαι εδώ και τώρα μέτρα στήριξης για να επιβιώσουμε. Απαιτούμε τώρα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού μας”. Όπως είπε το προ μηνών 800άρι, τα μισο-δανεικά της “επιστρεπτέας προκαταβολής” και η ενίσχυση των 8.000 ευρώ για όσους την πήραν δεν αρκούν για να αναπληρώσουν το χαμένο εισόδημα. “Τα  δήθεν προσωρινά μέτρα κρατούν δέκα μήνες τώρα. Και το τρίτο κύμα που εμφανίστηκε σε άλλες χώρες, φαίνεται ότι είναι μπροστά μας.Αν περιμένουμε την αργόσυρτη διαδικασία των εμβολιασμών έχουμε δρόμο. Και πάλι τίποτα δεν εγγυάται ότι η οικονομική κρίση που έχει αγκαλιάσει την ελληνική και παγκόσμια οικονομία θα ξεπεραστεί. Έχουμε πικρή πείρα από την προηγούμενη δεκαετή κρίση, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί ΕΒΕ και ο υπόλοιπος λαός πλήρωσαν το μάρμαρο και μάλιστα τα χρέη που δημιουργήθηκαν τότε ακόμα βαραίνουν τις πλάτες μας. Δεν είναι τυχαίο ότι σε συνθήκες της Πανδημίας η κυβέρνηση σαν τον κλέφτη περνάει αλλεπάλληλα αντιλαϊκά νομοσχέδια”. .
Ο κ. Τζόκας υπογράμμισε ότι είναι ώρα δράσης και ώρα ευθύνης, στην οριακή κατάσταση που βρίσκονται όλοι ο μόνος δρόμος που μπορεί να αποδώσει είναι αυτός της μαχητικής διεκδίκησης.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών Εστίασης Νομού Καρδίτσας κ. Νίκος Γκέκας ανακοίνωσε τη συμμετοχή του κλάδου στην κινητοποίηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “αν δεν ληφθούν μέτρα στήριξης τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τους τοπικούς φορείς η Καρδίτσα “τελείωσε”.

Τα αιτήματα είναι: πρώτα και κύρια για όσους τα έχουν περισσότερο ανάγκη, αυτούς που βρίσκονται σε αναστολή και όσων έχουν εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.

• Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1.000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.
• Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.
• Ο τρέχον κύκλος της “επιστρεπτέας προκαταβολής” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.
• Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων
• Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
• Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.
• Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.
• Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο διάστημα για όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.
• Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.
• Άμεσα υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία των ζωών και των περιουσιών μας για την αποφυγή παρόμοιων καταστροφών με τις καταστροφές της 18ης Σεπτέμβρης του 20’

Για την Αντιμετώπιση Πανδημίας:

• Άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πλήρη εξοπλισμό νοσοκομείων και ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ .
• Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.
• Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.
• Αποσυμφόρηση των ΜΜΜ με προσλήψεις προσωπικού και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων που σήμερα βρίσκονται σε απραξία. Ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Μοιράσου το άρθρο: