Ξεκινά την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου ο εμβολιασμός στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου
24 Ιαν 2021
Διαδικτυακό σεμινάριο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου για τις διαδικτυακές πωλήσεις
24 Ιαν 2021

Τηλεδιάσκεψη Κ. Παπανάτσιου με αθλητικά σωματεία της Μαγνησίας

Μοιράσου το άρθρο:

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε η αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και βουλευτής Μαγνησίας, Κατ. Παπανάτσιου, με εκπροσώπους του ερασιτεχνικού αθλητισμού της Μαγνησίας, με τους οποίους και συζήτησε το τρόπο λειτουργίας των συλλόγων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές λόγω της πανδημίας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Γ.Σ. Βόλου, Αντώνης Χιώτης, ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, Στέργιος Φάτσης, ο γενικός γραμματέας του ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, Μουρτζίνος Δημήτρης, ο διεθνής προπονητής κολύμβησης του ΟΕΑΝΑΒ, Κατσικόπουλος Βασίλης, ο γραμματέας του ΝΟΒΑ, Καλλιώρας Χρήστος, ο γυμναστής και προπονητής ποδοσφαίρου της Δήμητρας Ευξεινούπολης, Ανδρωνάς Μιχάλης και το μέλος του ΓΣ Αλμυρού, Μελέτης Ιωάννης.

Από τη συζήτηση – όπως αναφέρεται – αναδείχθηκε η άμεση ανάγκη έναρξης λειτουργίας των αθλητικών σωματείων, με όρους ασφάλειας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τονίστηκε η ακατανόητη πτυχή των υγειονομικών μέτρων από πλευράς Πολιτείας, η οποία επιτρέπει τον συνωστισμό 25 μαθητών σε κλειστές σχολικές αίθουσες, απαγορεύοντας ωστόσο την οργανωμένη άθληση σε εξωτερικούς χώρους, διακυβεύοντας το μέλλον του αθλητισμού. Οι εκπρόσωποι των συλλόγων ανέφεραν επίσης ότι η οικονομική στήριξη των ερασιτεχνικών  αθλητικών σωματείων είναι ανύπαρκτη, από πλευράς πολιτείας, ενώ τόνισαν ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, αν δεν ανοίξει άμεσα, κινδυνεύει να χαθεί αφού η μόνη πηγή στήριξης και βοήθειας είναι οι οικογένειες των μικρών αθλητών.

Η κα Παπανάτσιου από την πλευρά της παρουσίασε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για την επανεκκίνηση του αθλητισμού στη χώρα.

1.Επανέναρξη όλων των Εθνικών πρωταθλημάτων σε όλες τις κατηγορίες Ανδρών- Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων-Κορασίδων, Παμπαίδων-Παγκορασίδων όλων των αθλημάτων, με επιπλέον εξειδίκευση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που εφαρμόζονται ήδη στα πρωταθλήματα της Super League Ποδοσφαίρου και Basket League1.

2. Να απελευθερωθεί η δυνατότητα προπονήσεων, ατομικών και ομαδικών, σύμφωνα με τα επιμέρους υγειονομικά πρωτόκολλα, σε όλα τα αθλήματα και όλες τις κατηγορίες.

3. Να ανοίξουν άμεσα όλα τα κολυμβητήρια της χώρας και τα δημοτικά, ώστε να μην υπάρξει συμφόρηση στα κρατικά. Να ανοίξουν τα αθλήματα που διεξάγονται στο φυσικό περιβάλλον (ορεινές περιοχές, θάλασσα, παράκτιες ζώνες, αθλήματα άμμου κλπ).

4. Να επανέλθουν οι λειτουργίες των Ακαδημιών με βάση το ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο που εφαρμόζεται ήδη στα δημοτικά σχολεία

5. Να ανοίξουν σταδιακά τα γυμναστήρια, αθλητικές σχολές, επίσης με αυστηρό και εξειδικευμένο πρωτόκολλο

6. Να απελευθερωθούν οι αγωνιστικές διοργανώσεις σε όλα τα ατομικά αθλήματα.

7. Εξασφάλιση δωρεάν μοριακών ή rapid τεστ για τον περιοδικό έλεγχο των αθλουμένων και των προπονητών τους, με στόχο την υγειονομικά ασφαλή λειτουργία όλων των αθλημάτων και όλων των σωματείων της χώρας.

Μοιράσου το άρθρο: