Μαγνησία: Δεκάδες κρούσματα covid-19 σε γηροκομείο
23 Ιαν 2021
Συνελήφθη 40χρονη ιδιοκτήτρια αναψυκτήριου να σερβίρει 10 πελάτες
24 Ιαν 2021

Σε πλήρη εξέλιξη έργο αποχέτευσης ακαθάρτων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Μοιράσου το άρθρο:

Έργο περιβαλλοντικής αξίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Πρόκειται για την αποχέτευση ακαθάρτων του Αγίου Γεωργίου και του Αερινού, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ.

Στις 17 Ιουλίου 2020 είχε υπογραφεί μεταξύ του δημάρχου Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα και του αναδόχου του έργου, η σύμβαση για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου, στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός Υποδομών ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση».

Το έργο αφορά στην κατασκευή εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στις Κοινότητες Αγίου Γεωργίου και Αερινού του Δήμου Ρήγα.  Τα δίκτυα συλλογής ακαθάρτων είναι δίκτυα βαρύτητας και θα αποχετευτεί σε αυτά το σύνολο των οικισμών που ανέρχεται για τον Αγ. Γεώργιο σε περίπου 356 στρ. και για τον οικισμό του Αερινού σε 211 στρ.  Το δίκτυο ακαθάρτων του Αγ. Γεωργίου αποτελείται από ένα κεντρικό συλλεκτήρα  και έναν αριθμό από πρωτεύοντες και δευτερεύοντες αγωγούς βαρύτητας, οι οποίοι αποχετεύουν τον οικισμό και συμβάλλουν στον συλλεκτήρα. Αντίστοιχα το δίκτυο ακαθάρτων του Αερινού αποτελείται από δύο κεντρικούς συλλεκτήρες τους αγωγούς 1 και 2 και έναν αριθμό από δευτερεύοντες αγωγούς βαρύτητας οι οποίοι αποχετεύουν τον οικισμό και συμβάλλουν στους συλλεκτήρες. Τα λύματα οδηγούνται στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Βόλου.

Ο κ. Νασίκας, δήλωσε για το έργο: «Και τη νέα χρονιά συνεχίζουμε με την υλοποίηση σημαντικών έργων για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου. Το συγκεκριμένο έργο θα έχει θετικές περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες για το δήμο και θα αναβαθμίσει τις υγειονομικές συνθήκες διαβίωσης. Στόχος μας αποτελεί πάντα η αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου προς όφελος του δήμου μας και των δημοτών υλοποιώντας έργα και παρεμβάσεις απαραίτητες για την βελτίωση της καθημερινότητας της τοπικής μας κοινωνίας».

Μοιράσου το άρθρο: