Παράδοση 68 οχημάτων στις αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλίας
21 Ιαν 2021
Rapid Test αύριο στο Βόλο και στην Αγριά την ερχόμενη Τετάρτη
21 Ιαν 2021

Επανεκκινεί σιδηροδρομική σύνδεση Βόλου-Λάρισας την ερχόμενη Δευτέρα

Μοιράσου το άρθρο:

Τη Δευτέρα 25.01.2021 αναμένεται να επανεκκινήσει η λειτουργία της γραμμής Βόλου – Λάρισας, που από τις 6 Νοεμβρίου 2020 είχε διακόψει τη λειτουργία της με αποτέλεσμα  κανένα τρένο να μην έρχεται, ούτε να αναχωρεί από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό  του Βόλου όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Αυτό δυσκόλεψε σημαντικά την καθημερινότητα όχι μόνο των μόνιμων κατοίκων αλλά και όλων όσοι εργάζονται στις περιοχές μεταξύ  Βόλου και Λάρισας και οι οποίοι εξαναγκάστηκαν σε αυξημένα έξοδα μετακίνησης καθημερινά, με ΙΧ ή άλλα ακριβότερα μεταφορικά μέσα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος “ο αρμόδιος Υπουργός φαίνεται πως αντιλήφθηκε ότι ο σιδηρόδρομος της Μαγνησίας ΜΠΟΡΕΙ και ΠΡΕΠΕΙ να λειτουργεί προσαρμοσμένος στις ανάγκες της πανδημίας εξασφαλίζοντας παράλληλα την τήρηση των κανόνων ασφαλείας και των μέτρων προστασίας εργαζομένων και επιβατών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων και των εργαζομένων.

Χρειάστηκαν περισσότερο από δύο μήνες, συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες του Δικτύου Σιδηροδρόμων Θεσσαλίας και διαδοχικές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που πραγματοποίησα τον Απρίλιο και τον Δεκέμβριο του 2020 για να αποφασίσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών να κάνει κάτι για το θέμα της σιδηροδρομικής απομόνωσης της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σιδηρόδρομου Μαγνησίας, οι εργαζόμενοι έχουν λάβει εντολή να «ζεστάνουν τις μηχανές», καθώς η πρόταση που έχει καταθέσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τις 19.01.2021 για εκκίνηση 4 ζευγαριών δρομολογίων καθημερινά για τη γραμμή Βόλος –  Λάρισα έγινε επιτέλους δεκτή”.

 

Μοιράσου το άρθρο: