Τέλος στη ζωή του έδωσε 64χρονος στη Νέα Ιωνία πηδώντας από την ταράτσα του σπιτιού του
12 Ιαν 2021
Τοποθετήθηκαν κάμερες ελέγχου για το ύψος του χιονιού
12 Ιαν 2021

Επέμβαση διάσωσης για τα 15 εγκαταλελειμμένα σκυλιά από το Δήμο Βόλου (video)

Μοιράσου το άρθρο:

 

Με Εισαγγελική άδεια ο Δήμος Βόλου οργάνωσε σήμερα επέμβαση- διάσωσης των 15 εγκαταλελειμμένων σκυλιών από  ιδιόκτητο χώρο σε αγροτική περιοχή της Ν. Αγχιάλου. Ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου και υπεύθυνος της παραμέλησης των σκελετωμένων και άρρωστων ζώων είχε καταδικαστεί τον περασμένο Σεπτέμβριο σε ποινή φυλάκισης με αναστολή καθώς και με την επιβολή χρηματικού προστίμου, ωστόσο λίγο αργότερα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, με αποτέλεσμα τα άτυχα ζώα να βιώσουν την πείνα, την εξαθλίωση και την εγκατάλειψη. Στο μεσοδιάστημα υπήρχαν κάποιοι φιλόζωοι που τάιζαν κατά διαστήματα τα άτυχα σκυλιά, αλλά οι εικόνες φρίκης αποδεικνύουν την άθλια κατάσταση.

Μετά την αποκάλυψη της φρίκης η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βόλου ανέλαβε την περισυλλογή και μεταφορά των σκυλιών στο καταφύγιο αδέσποτων του δήμου, προκειμένου να νοσηλευτούν, στειρωθούν και γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την φροντίδα και την υγεία τους και στην συνέχεια να δοθούν για υιοθεσία.

Ήδη η Φιλοζωική Οργάνωση Βόλου «Κόσμος και Φύση» έχει επικοινωνήσει με Φιλοζωική Οργάνωση της Θεσσαλονίκης, η οποία θα υιοθετήσει τα πέντε σκυλιά, ενώ αναζητούνται λύσεις και για τα υπόλοιπα άτυχα ζώα.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: