Ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος μιλά στην ΕΡΤ Βόλου για το βιβλίο “Σπόρος είναι το όνομά μου”
4 Δεκ 2020
Στο 4,54% η θετικότητα στα σημερινά rapid tests της Περιφέρειας
4 Δεκ 2020

Άρχισε η στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων στην 5η ΥΠΕ – Θέσεις επικουρικών γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού

Όπως ενημέρωσε την βουλευτή Μαγνησίας, Ζέττα Μακρή, ο υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ, Ηλίας Τσιαούσης

Μοιράσου το άρθρο:

Ξεκίνησε η διαδικασία στελέχωσης των εμβολιαστικών κέντρων από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να υπάρχει ετοιμότητα λειτουργίας, όταν αυτά ανοίξουν. Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε σήμερα, ο υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ, Ηλίας Τσιαούσης, τη βουλευτή Μαγνησίας και πρόεδρο της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών, κ. Ζέττα Μ. Μακρή, αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια η έναρξη στελέχωσης των θέσεων επικουρικού προσωπικού, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενδεικτικά, του κλάδου ΤΕ διοικητικού / Διοικητικού Λογιστικού στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, ΔΕ Διοικητικών / Διοικητικών Γραμματέων στο ΚΥ Ζαγοράς και ΤΕ Διοικητικού/ Διοικητικού Λογιστικού στο ΚΥ Αργαλαστής προκειμένου να αρχίσει η κάλυψη των αναγκών των εμβολιαστικών κέντρων.

Για τα υπόλοιπα ζητήματα κάλυψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ήδη, την προηγούμενη Παρασκευή, μέσω του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, έχει γίνει η απαιτούμενη ενημέρωση για τις εξωτερικές θέσεις επικουρικών γιατρών γενικής παθολογίας και γενικής ιατρικής. Οι γιατροί αυτοί είναι εξαιρετικά απαραίτητοι στα Κέντρα Υγείας Βόλου, Ζαγοράς, Σκοπέλου και στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου.

Επιπρόσθετα, για την 5η ΥΠΕ, έχουν εγκριθεί 28 θέσεις επισκεπτών νοσηλευτών, εκ των οποίων δύο προορίζονται για την Σκόπελο και την Αργαλαστή (ένας για κάθε κέντρο υγείας). Πλέον αυτών, από την 1η Δεκεμβρίου 2020 μέχρι και την 8η Δεκεμβρίου 2020, στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα, που ήδη, λειτουργεί, υπάρχει η δυνατότητα δήλωσης προσωπικού, του ιατρικού κλάδου, του νοσηλευτικού κλάδου, του διοικητικού κλάδου κ.λπ. και, συνεπώς, καλούνται, όσοι επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους ηλεκτρονικά.

Μοιράσου το άρθρο: