Ορκωμοσίες αποφοίτων της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του ΠΘ
2 Δεκ 2020
Δήμος Βόλου: Αναγνωρίζει λάθος εκτίμηση για τον δράστη του εμπρησμού της φάτνης
2 Δεκ 2020

Β. Κοντοζαμάνης: “Τηρήστε τα μέτρα – προστατεύστε υγειονομικούς και σύστημα υγείας”

Μοιράσου το άρθρο:

Αισιόδοξος ότι το σύστημα υγείας της χώρας μας θα παραμείνει όρθιο εν μέσω του δεύτερου σφοδρού κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι το Νοσοκομείο του Βόλου και είχε σύσκεψη με τη Διοίκηση και γιατρούς, στο πλαίσιο επισκέψεων που πραγματοποιεί σε νοσοκομεία, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία, όπου η επιδημιολογική εικόνα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη σε σχέση με άλλες περιοχές.

Ο κ. Κοντοζαμάνης εξήρε την προσφορά του υγειονομικού προσωπικού, λέγοντας ότι  έχει υπερβάλει εαυτόν και κάλεσε τους πολίτες να μην εφησυχάσουν και να τηρούν τα μέτρα, ώστε να μειωθεί η πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας, να προστατευθούν αλλά και οι ίδιοι και οι υγειονομικοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα.

«Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι παρά την καλύτερη εικόνα που φαίνεται να δείχνει ο αριθμός των κρουσμάτων έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαλαρώσουμε, δεν εφησυχάζουμε. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο το σύστημα υγείας. Δεν έχουμε αφήσει κανέναν συμπολίτη μας αβοήθητο και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια έτσι ώστε τις επόμενες μέρες, που είναι οι κρίσιμες, να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε με επάρκεια», σημείωσε ο Υφυπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι το σύστημα υγείας ενισχύεται καθημερινά και σε νοσηλευτικό προσωπικό και σε προσωπικό άλλων ειδικοτήτων. Αναφερόμενος στο Νοσοκομείο Βόλου είπε ότι υπάρχει έγκριση για πρόσληψη 30 επιπλέον ατόμων, ενώ διευκρίνισε ότι η ενίσχυση αφορά κυρίως σε ειδικότητες που έχουν ανάγκη οι επιβαρυμένες περιοχές, όπως είναι παθολόγοι, πνευμονολόγοι και αναισθησιολόγοι.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον σχεδιασμό αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας, ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε πως από την πρώτη μέρα σχεδίαζαν έχοντας στο μυαλό τη χειρότερη έκβαση της πανδημίας. «Στο πρώτο κύμα τα πήγαμε καλά, στο δεύτερο βλέπουμε όλες οι χώρες να βιώνουν δύσκολες καταστάσεις. Στον τελευταίο ενάμιση μήνα ειδικά είδαμε μια απότομη έξαρση», επισήμανε, συμπληρώνοντας πως απόδειξη της προετοιμασίας που υπήρχε, είναι το γεγονός ότι από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα έχουν ανοίξει 310 και πλέον κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας. Στη δε Θεσσαλονίκη χρειάστηκε, μέσα σε δέκα μέρες να  ανοίξουν 73 κλίνες εντατικής.

Ο υφυπουργός Υγείας απηύθυνε έκκληση και στους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα να βοηθήσουν το σύστημα υγείας που αυτή τη στιγμή πιέζεται, ώστε ο κάθε πολίτης να λάβει την φροντίδα που έχει ανάγκη, ενώ ευχαρίστησε τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας και τους ιδιώτες γιατρούς, που έχουν δηλώσει τη διάθεσή τους να προσφέρουν εθελοντικά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Μοιράσου το άρθρο: