Βόλος: Σύσκεψη υπό τον Χρυσοχοΐδη για τα μέτρα προστασίας από την εξάπλωση του SARS CoV-2
2 Δεκ 2020
Μ. Χρυσοχοΐδης: Στην Μαγνησία  η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων δεν είναι η αναμενόμενη
2 Δεκ 2020

Παράταση συμφωνητικών μίσθωσης για δυο έτη με τα ισχύοντα ποσά ζητά η ΟΕΒΕΜ

Μοιράσου το άρθρο:

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας κατέθεσε, την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 υπόμνημα με θέμα «Παράταση Συμφωνητικών Μίσθωσης για δύο έτη με τα ισχύοντα ποσά», στους Βουλευτές Μαγνησίας, κ.κ. Μπουκώρο Χρήστο, Μακρή Ζέττα, Λιούπη Αθανάσιο, Μαραβέγια Κωνσταντίνο, Μεϊκόπουλο Αλέξανδρο, Παπανάτσιου Αικατερίνη.

Η επιστολή:

“Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης προβλέπεται η μείωση 40% του ενοικίου για έναν ορισμένο πίνακα πληττόμενων επιχειρήσεων. Αυτό το μέτρο φυσικά και αποτελεί βοήθεια προς τις επιχειρήσεις αλλά προκύπτει ένα άλλο ζήτημα αναφορικά με τις μισθώσεις.

Ναι μεν το μέτρο της μείωσης του 40% είναι υποχρεωτικό, αλλά η ανανέωση των συμφωνητικών μίσθωσης δεν εγγυάται και την ισχύ του προηγούμενου συμφωνηθέντος ποσού, με αποτέλεσμα κάποιοι ιδιοκτήτες να απαιτούν αύξηση των ποσών μίσθωσης με στόχο της εξισορρόπηση της έκπτωσης του 40%, στην οποία υποχρεώθηκαν με Υπουργική Απόφαση.

Πρόταση και αίτημα μας είναι η λήψη Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα κατοχυρώνεται η παράταση των συμφωνητικών μίσθωσης για δύο έτη με τα ισχύοντα ποσά. Οι συνέπειες της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε είναι ήδη γνωστές και για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις είναι δυσβάσταχτες, με αποτέλεσμα για πολλές από αυτές να κινδυνεύουν με κλείσιμο. Η Πολιτεία πρέπει να προστατεύσει τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας.

Ελπίζουμε να προωθήσετε στην Κεντρική Κυβέρνηση το παραπάνω αίτημα, που και λογικό είναι και δεν έχει δημοσιονομικό κόστος για το κράτος.”

Μοιράσου το άρθρο: