Παράταση συμφωνητικών μίσθωσης για δυο έτη με τα ισχύοντα ποσά ζητά η ΟΕΒΕΜ
2 Δεκ 2020
Απολογισμός δράσεων της Διεύθυνσης Υγείας ΠΕ Μαγνησίας για μη διασπορά του SARS Cov-2
2 Δεκ 2020

Μ. Χρυσοχοΐδης: Στην Μαγνησία  η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων δεν είναι η αναμενόμενη

Μοιράσου το άρθρο:

“Στόχος να βάλουμε φρένο στην πανδημία. Δίνουμε μια μάχη καθολική, όλη η ελληνική κοινωνία προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον πολύ επώδυνο εχθρό, ο οποίος έχει στοχοποιήσει την ανθρωπότητα και αφαιρεί ανθρώπινες ζωές, ταλαιπωρεί την οικονομία, την κοινωνία, το αίσθημα των ανθρώπων”, τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από το Βόλο που βρίσκεται σήμερα, προκειμένου να στείλει το μήνυμα της καθολικής εφαρμογής των μέτρων, ενόψει της εορτής του πολιούχου Αγίου Νικολάου, αλλά και όλων των εορτών του Δεκεμβρίου.

 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έφτασε στο Δημαρχείο Βόλου, νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, είχε μια κατ ιδίαν συζήτηση με το Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, ενώ αμέσως μετά πραγματοποίησε σύσκεψη με την συμμετοχή του συμμετοχή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας  Κώστα Αγοραστού και Δωροθέας Κολυνδρίνητων δημάρχων Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου και Νοτίου Πηλίου κ.κ. Ευαγ. Χατζηκυριάκου, Δημ. Νασίκα και Μιχ. Μιτζικού, αντίστοιχα, αλλά και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου,κ. Γιώργου Μουλά, του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου  Ιωάννη  Ντόκου, ενώ από πλευράς ΕΛΑΣ μετείχαν ο Ταξίαρχος Αστέριος Μαρτζιώκας, Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Θεσσαλίας, Μιλτιάδης Αλεξάκης, Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας, Αθανάσιος Καλαμπόκας, Υποδιευθυντής Δ.Α Μαγνησίας και Ντιζές Γεώργιος, Β΄ Υποδιευθυντής Δ.Α Μαγνησίας.

Η σύσκεψη έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ενώ με την ολοκλήρωσή της, ο Υπουργός προέβη σε μια σύντομη δήλωση: 

Δίνουμε μια μάχη καθολική την οποία θα κερδίσουμε και θα νικήσουμε διότι ο καθένας από εμάς έχει αντιληφθεί την ατομική του ευθύνη, έχει αντιληφθεί πόσο σημαντικό είναι να μένουμε στο σπίτι, να μην υπάρχουν συναθροίσεις, γιατί είναι οι φίλοι και οι σύμμαχοι του ιού.
Είμαστε εδώ σήμερα γιατί στη Μαγνησία  η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων δεν είναι η αναμενόμενη, γι΄αυτό βρίσκομαι σήμερα εδώ για να συζητήσω μαζί σας με τους εκπροσώπους του λαού του Βόλου και της Μαγνησίας, με τους υγειονομικούς παράγοντες, με την Περιφέρεια, έτσι ώστε όλοι μαζί να κάνουμε μια προσπάθεια, τώρα το Δεκέμβριο ενόψει της άρσης του lock down και επειδή έχει πάρα πολλές γιορτές, να μην γιορτάσουμε όλοι μαζί όπως συνηθίζουμε, όπως δε γιορτάσαμε το Πάσχα, όπως δε γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου και δε γιορτάζουμε δυστυχώς όλοι μαζί σαν Έλληνες και σαν χριστιανοί όλες αυτές τις γιορτές που συνηθίζουμε, με πανηγυρικό και ευλαβικό τρόπο, να βρισκόμαστε και να γιορτάζουμε. Αυτή τη φορά λοιπόν, τώρα που έχουμε τον Άγιο Νικόλαο, μεθαύριο τον Άγιο Σπυρίδωνα, αύριο την Αγία Βαρβάρα δεν θα γιορτάσουμε, θα δείξουμε σεβασμό και ευλάβεια, ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη στους ανθρώπους που νοσούν, τη μνήμη μας και την τιμή στους ανθρώπους που έφυγαν και έχασαν τη ζωή τους, είναι και πνευματικός ο αγώνας που δίνουμε, γιατί ο αγώνας αυτός περιέχει ενσυναίσθηση, εγκαρτέρηση και αλληλεγγύη.
Θα νικήσουμε λοιπόν, για αυτό είμαι σήμερα εδώ για να πάρουμε αποφάσεις και να τις υλοποιήσουμε. Θα επισκεφτώ και το Μητροπολίτη Δημητριάδρος κ.Ιγνάτιο, προκειμένου να συζητήσω μαζί του με ποιον τρόπο η πνευματική ηγεσία του νομού θα καταβάλει προσπάθεια, ώστε οι γιορτές αυτές να γίνουν στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους”.

Τέλος απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Χρυσοχοίδης υπογράμμισε ότι για την Μαγνησία δεν θα ισχύσουν επιπλέον έκτακτα μέτρα, αλλά αυτά που προβλέπονται για όλη τη χώρα, ενώ για την εκδήλωση για τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου τόνισε θα γίνει με σεβασμό και αποδίδοντας τιμή στη μνήμη του, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έγινε η αντίστοιχη για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου.

 

Μίνι συνάντηση με το Δήμαρχο Βόλου

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχ. Μπέος που δώρισε στον υπουργό το βιβλίο της πόλης και ένα αναμνηστικό έμβλημα της Αργούς ζητώντας την συνδρομή του στην προσπάθεια κατασκευής του Μουσείου, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι θα την έχει. Υπογράμμισε την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Δήμου και Υπουργείου για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και στο πλαίσιο αυτό θα συνεχιστεί προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από την πανδημία.

Ο κ. Μπέος στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της σημερινή πυρκαγιάς της φάτνης χαρακτηρίζοντάς της “αλητεία “, μια φωτιά που είναι ντροπή για την πόλη. Η φάτνη θα κατασκευαστεί ξανά σε χρόνο ρεκόρ. Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις με αυτούς τους αλήτες. Ήταν ένα από τα θέματα που συζητήσαμε κατ ιδίαν με τον Υπουργό και μετέφερε εντολές στην ηγεσία της Αστυνομίας. Ήδη ψάχνουν μέσα από κάμερες. Υπάρχουν δύο εκδοχές. Ή το έκανε κάποιος μεθυσμένος ή τοξικομανή ή ήταν μήνυμα για την παρουσία υπουργού. Ο,τι και να είναι δεν επιτρέπεται άλλη δράση αλητών. Θα σταματήσει τελεία και παύλα, υπογράμμισε ο κ. Μπέος

Αποδίδουν τα μέτρα υποστηρίζει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Τέλος ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε ότι τα μέτρα ήδη αποδίδουν και στη Μαγνησία, με το σχετικό δείκτη μεταδοτικότητας να πέφτει στο 0,62, και σε όλη τη Θεσσαλία, όπως φαίνεται και από την πίεση στα Νοσοκομεία και τη μείωση εισαγωγών, αλλά πρέπει να συνεχιστούν. Καλούμαστε όλοι σήμερα να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα με αλληλεγγύη πρόνοια σοβαρότητα και προσωπική αυστηρότητα στην τήρηση μέτρων, Να κερδίσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας.

Μοιράσου το άρθρο: