Β. Κοντοζαμάνης: “Τηρήστε τα μέτρα – προστατεύστε υγειονομικούς και σύστημα υγείας”
2 Δεκ 2020
Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Π.Θ. με τον ΕΟΤ
2 Δεκ 2020

Δήμος Βόλου: Αναγνωρίζει λάθος εκτίμηση για τον δράστη του εμπρησμού της φάτνης

Μοιράσου το άρθρο:

Άτομο με ψυχολογικά προβλήματα φαίνεται να είναι ο δράστης του εμπρησμού της φάτνης στην πλατεία Αγίου Νικολάου Βόλου σήμερα τα ξημερώματα, όπως προκύπτει από την πορεία των ερευνών της Αστυνομίας.

Μετά την εξέλιξη αυτή η Δημοτική Αρχή Βόλου που το πρωί σε ανακοίνωσή της είχε κάνει λόγο για, “γνωστούς – αγνώστους που έχουν την κάλυψη κομματικών σχηματισμών”, προέβη σε νέα ανακοίνωση, αναγνωρίζοντας – όπως λέει – αυτή “την ανατροπή στις εκτιμήσεις της για την ταυτότητα των δραστών”.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής αναφέρονται τα εξής: “Όπως φαίνεται από την πορεία των ερευνών των προανακριτικών Αρχών για τη καταστροφή από εμπρησμό της φάτνης στην πλατεία Αγ. Νικολάου, ως πιθανός δράστης αναφέρεται άτομο με ψυχολογικά προβλήματα και όχι άτομα από συγκεκριμένο περιθωριακό χώρο, όπου στράφηκαν οι αρχικές υπόνοιες, καθώς κατ’ επανάληψη στο πρόσφατο παρελθόν έχουν προβεί σε αντίστοιχες πράξεις βανδαλισμού.

Αισθανόμαστε την υποχρέωση, χάριν του δικαίου, να αναγνωρίσουμε αυτή την «ανατροπή» στις εκτιμήσεις για την ταυτότητα των δραστών, χωρίς ωστόσο αυτό να αναιρεί την απαρέγκλιτη στάση μας και τη βούληση μας, να συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε σε έκνομες ενέργειες που καταστρέφουν την περιουσία των πολιτών και παραβιάζουν θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές, απ’ όπου κι αν προέρχονται”.

Μοιράσου το άρθρο: