Βόλος: Περιπέτεια με διακομιδή ασθενούς σε νοσοκομείο λόγω βλάβης των ασθενοφόρων (audio)
1 Δεκ 2020
Διαδικτυακή ημερίδα για την εκπαίδευση ατόμων με πολλαπλές αναπηρίες
1 Δεκ 2020

Πανευρωπαϊκή διάκριση στο Δίκτυο Περραιβία

Μοιράσου το άρθρο:

Μία ακόμα σημαντική διάκριση κατέκτησε το Δίκτυο «Περραιβία» -η Ομοσπονδία των  Συλλόγων Ελασσονιτών από όλο τον κόσμο- με έδρα την πόλη της Ελασσόνας, αφού έγινε δεκτό και εντάχθηκε, ως πλήρες μέλος στην Europa Nostra (λατινικάΗ Ευρώπη μας), τον πιο έγκυρο πανευρωπαϊκό οργανισμό με αντικείμενο την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Ανθρώπου.

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους εξέφρασαν τόσο ο πρόεδρος, Κωνσταντίνος Σκριάπας, όσο και οι δύο αντιπρόεδροι Δ.Σ., Θωμάς Αστερίου και Κων. Φουρκιώτης, δηλώνοντας ότι η πανευρωπαϊκή αναγνώριση είναι τιμητική για το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και αποτέλεσμα πολλής και συστηματικής συλλογικής δουλειάς από όλο το ΔΣ τα τελευταία χρόνια, ενώ παράλληλα αποτελεί μια ακόμα ευκαιρία για το Δίκτυο να συνεργαστεί με άλλους φορείς από όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, έτσι ώστε να δημιουργηθεί για τις επόμενες γενιές, ένας νέος κόσμος της ειρήνης, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και μιας δίκαιης και δημοκρατικής Ευρώπης, όχι των αριθμών, αλλά των πολιτών. Σημειώνεται ότι η  Europa Nostra εκπροσωπεί οργανώσεις πολιτών από όλη την Ευρώπη, που εργάζονται για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της και αποτελεί τη φωνή αυτού του κινήματος σε συναφείς διεθνείς οργανισμούς, κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στην UNESCO, ενώ αναγνωρίζεται ως μη κυβερνητικός εταίρος.

Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”: Ένας Ελληνικός πολυβραβευμένος Φορέας Πολιτισμού και Περιβάλλοντος

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» είναι τακτικό μέλος, από τον Σεπτέμβριο 2020,  του σπουδαιότερου πανευρωπαϊκού Δικτύου Φορέων, που συμβάλει στη δημιουργία αλλά και υλοποίηση της Ευρωπαϊκής πολιτικής για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον, τη Europa Nostra, ανήκει στο μητρώο των πολιτιστικών φορέων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (Αρ. Μητρ. 4122), στο Πανελλήνιο Παρατηρητήριο της Κοινωνίας των Πολιτών κ.ά.

Μια σημαντικότατη διάκριση και πανελλήνια αναγνώριση κατέκτησε το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», μέσω του θεσμού BRAVO  Sustainability Dialogue & Awards 2019, που με ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώνει στην Ελλάδα το Quality Net Foundation και προέκυψε μέσα από μια πρωτοποριακή  διαδικασία κοινωνικού διαλόγου, σε πανελλήνιο επίπεδο και αξιολόγηση, από πολυμελή Επιτροπή Αξιολόγησης, αλλά και δεκάδες χιλιάδες ενεργούς πολίτες, οι οποίοι έκριναν με την ψήφο τους τις πρωτοβουλίες και δράσεις του  Δικτύου ως πρωτοποριακές, και οι οποίες συμβάλλουν στη δημιουργία της Ελλάδας του μέλλοντος, αλλά και έξυπνων και βιώσιμων πόλεων.

Το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” με δράσεις συμβάλλει στην πολιτιστική πρόοδο και στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του ανθρώπου, με αποκορύφωμα τη θεσμοθέτηση και τη διοργάνωση για την Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής  και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, των  Πανελλήνιων  Συνεδρίων  Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που, πλέον, τελούν υπό της Αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής  Δημοκρατίας και του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου, ενώ έχουν  την υποστήριξη και συνεργασία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελλάδος, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα, και πολλών παγκόσμιων επιστημονικών οργανισμών (ICOMOS,ICOM,UNESCO κ.ά.). Ήδη, πραγματοποιήθηκαν τα τρία πρώτα Πανελλήνια Συνέδρια τα έτη 2015, 2017 και 2019. Links:http://www.euromed-2015.eu   και http://www.euromed2017.euwww.euromed-dch.eu, https://www.youtube.com/watch? v=AW5wYpBhOEc .

Επίσης, συνεργάζεται με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη διοργάνωση, κάθε δύο χρόνια, των παγκόσμιων συνεδρίων Ψηφιοποίησης EuroMed, προωθεί τη διακρατική συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου στον πολιτισμό, υλοποιεί σε όλη την Ελλάδα εξειδικευμένα σεμινάρια για τις μη καταστροφικές μεθόδους συντήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς , αλλά και πρόσφατα το 7ο Βαλκανικό Συμπόσιο Αρχαιομετρίας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ενώ, παράλληλα, εστιάζει ιδιαίτερα στην επίτευξη των 17 παγκόσμιων στόχων της ανθρωπότητας, σε συνεργασία με εταίρους από όλο τον κόσμο.

(www.perrevia.net.gr)

Μοιράσου το άρθρο: