Σημαντική μείωση του αριθμού αναπαραγωγής του SARS-CoV-2 στη Μαγνησία
1 Δεκ 2020
80.000 δόσεις εμβολίου για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού των προβάτων προμηθεύεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας
1 Δεκ 2020

Κρούσμα σε εργαζόμενο του Γηροκομείου Βόλου

Μοιράσου το άρθρο:

Την ύπαρξη κρούσματος στο Γηροκομείο Βόλου ανακοίνωσε η ίδια η διοίκηση του Ιδρύματος, κάνοντας γνωστό, ότι τέθηκαν αμέσως σε καραντίνα, τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι τρόφιμου, που ήρθαν σε επαφή μαζί του, ενώ αύριο θα γίνει νέα απολύμανση στο κτίριο.

Τα δείγματα για τη διενέργεια μοριακών τεστ στο σύνολο των εργαζομένων και των ηλικιωμένων, λήφθηκαν το πρωί της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου 2020 και κατόπιν ενημέρωσης από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σήμερα το μεσημέρι, επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη ενός θετικού δείγματος, που αφορούσε σε υπάλληλο του Ιδρύματος,  το οποίο – όπως είναι ο επιστημονικός όρος – ήταν σε αποδρομή.

Ο εν λόγω εργαζόμενος άμεσα τέθηκε σε καραντίνα, όπως κι όλοι οι συνάδελφοι του με κοινές ώρες υπηρεσίας, ενώ οι ηλικιωμένοι  που ήρθαν σε επαφή μαζί του τοποθετήθηκαν σε δωμάτια καραντίνας. Όλοι οι σχετιζόμενοι με το κρούσμα (προσωπικό και διαβιούντες) θα υποβληθούν εκ νέου σε μοριακό έλεγχο την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020 και την  ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη.  Επιπροσθέτως αύριο θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά απολύμανση στους χώρους του Ιδρύματος.

“Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πάντες και πρωτίστως τα οικεία πρόσωπα των φιλοξενουμένων, ότι το Ίδρυμα από την Διοίκηση μέχρι τους υπαλλήλους του, σεβόμενο την ιστορία του, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αλλά κυρίως με γνώμονα  την αγάπη του για τους ηλικιωμένους, προέβη σε όλες τις ενέργειες που επιτάσσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες πέραν  των προβλεπομένων προκειμένου να διασφαλίσει την υγιή διαβίωση τους“, επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η διοίκηση του Ιδρύματος.

Μοιράσου το άρθρο: