Ν. Μηνδρινός: Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο καλούνται να επιστρέψουν παρά το ότι νόσησαν πριν 22 μέρες
30 Νοέ 2020
Πρόστιμα σε 26 παραβάτες για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας
1 Δεκ 2020

16 τα θετικά από τα 273 δείγματα της πρώτης μέρας των rapid tests του Δήμου Βόλου- 32 σήμερα τα κρούσματα στη Μαγνησία

Μοιράσου το άρθρο:

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της διενέργειας των rapid tests, που αποτελεί μια προσφορά του Δήμου Βόλου στους δημότες και σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία,  διενεργήθηκαν συνολικά 273 tests από τα οποία 16 βρέθηκαν θετικά.

 Στο σημείο δειγματοληψίας στον Βόλο διενεργήθηκαν 198 από τα οποία τα 12 βρέθηκαν θετικά και 75 στη Νέα Ιωνία από τα οποία βρέθηκαν θετικά τα 4

Η διαδικασία θα συνεχιστεί και αύριο, Τρίτη, 1η Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, στο ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» απέναντι από το Δημαρχείο και στο ΚΑΠΗ Νέας Ιωνίας, Εφραιμίδη και Καισαρείας.

Η δράση πραγματοποιείται με την συνεργασία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και συγκεκριμένα της Πνευμονολογικής Κλινικής, υπό την εποπτεία του διευθυντή της κ. Κων. Γουργουλιάνη. Δύο συνεργεία με γιατρούς από το Πανεπιστημιακό και εκπαιδευμένους νοσηλευτές προχωρούν στη λήψη και επεξεργασία των δειγμάτων προκειμένου να υπάρξει μια ευκρινής εικόνα για τη διασπορά του ιού στην τοπική κοινότητα και να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία της διασποράς μετά από σύγκριση με τα στοιχεία της πρώτης δειγματοληψίας στις 5 και 6 Νοεμβρίου.

Απολογισμός  κρουσμάτων

Στη Μαγνησία καταγράφηκαν σήμερα  συνολικά 32 κρούσματα, σε αυτά περιλαμβάνονται  τα 4, που εντοπίστηκαν στον Αλμυρό, και τα 16 που αναφέρονται παραπάνω για τον Βόλο και Ν. Ιωνία με διαδικασία rapid.

 

Μοιράσου το άρθρο: