Απλοποιείται η διαδικασία αδειοδότησης επιχειρηματικών δραστηριότητων
30 Νοέ 2020
Κορονοϊός: Μείωση νέων κρουσμάτων, 255 στην Αττική, 213 στη Θεσσαλονίκη – 85 θάνατοι
30 Νοέ 2020

Αρκουμανέας: Ψευδή τα δημοσιεύματα περί παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων

Μοιράσου το άρθρο:

Ένα και μοναδικό είναι το σύστημα καταγραφής ασθενών Covid 19 επισήμανε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτης Αρκουμανέας, κατά τη σημερινή ενημέρωση, τονίζοντας ότι τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο είναι απαράδεκτα.
«Τα κακόβουλα δημοσιεύματα το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αμφισβητούν την εργασία των επιστημόνων του ΕΟΔΥ και να υπονομεύουν την αξιοπιστία των στοιχείων, άρα και της χώρας μας», τόνισε ο κ. Αρκουμανέας, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες και τις καταγγελίες περί «σκοτεινών» συμβάσεων του ΕΟΔΥ με ιδιωτικές εταιρείες.
Το Εθνικό Μητρώο Ασθενών Covid 19, από τον Μάρτιο του 2020 λειτουργεί βάσει νόμου, ο οποίος περιγράφει και όλες τις λειτουργίες του. Καθημερινά, τα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία και τα εργαστήρια, ο ΕΟΔΥ και η ΓΓΠΠ όλοι καταχωρούμε στο ένα και μοναδικό αυτό Μητρώο Covid 19», σημείωσε ο κ. Αρκουμανέας και πρόσθεσε: «Όλα αυτά τα στοιχεία, λοιπόν, οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ τα συλλέγουν, τα επεξεργάζονται και τα αναλύουν έως τις 18:00 κάθε μέρα, ώστε να έχουμε την Ημερήσια Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ, να δίνουμε ταυτόχρονα πάρα πολλα στοιχεία αλλά και να δίνουμε πιο εξειδικευμένα στοιχεία με αλγορίθμους και με προβλεπτικά μοντέλα στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και να έχουν μια πολύ καλή εικόνα για την πανδημία».
Προκαταρκτική εξέταση για καταγγελίες περί παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων
Κορονοϊός: Μείωση νέων κρουσμάτων, 255 στην Αττική, 213 στη Θεσσαλονίκη – 85 θάνατοι
www.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: