Είκοσι εννέα πρόστιμα στη Μαγνησία 
27 Νοέ 2020
Σκόπελος: Έκκληση Πολιτικής Προστασίας για περιορισμό μετακινήσεων σε Γλώσσα και Έλιος λόγω κρουσμάτων
27 Νοέ 2020

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας

Μοιράσου το άρθρο:

Με επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας εκπέμπει σήμα κινδύνου και ζητά, μεταξύ άλλων, το πάγωμα όλων των οφειλών των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν, καθώς στην ουσία είναι κλειστές, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ληφθεί σχετική απόφαση από την κυβέρνηση. Επιπλέον, ζητούν να λειτουργήσουν κατά την εορταστική περίοδο ούτως ώστε να μπορούν να χρηματοδοτήσουν την επαναλειτουργία τους.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Ένωσης, Γιώργος Ζαφείρης και Γρηγόρης Κοντορίζος, αναφέρεται:

“Με την από 4 Νοεμβρίου επιστολή μας σας είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιχειρήσεις μας. Βουλευτές από το Νομό μας έχουν προωθήσει το σχετικό υπόμνημά της Ένωσης και τα αιτήματά μας μέσω κοινοβουλευτικής αναφοράς στους αρμόδιου υπουργούς ζητώντας την επίλυση τους. Σήμερα δύο μόλις ημέρες πριν το τέλος του μηνός Νοεμβρίου βρισκόμαστε μπροστά σε μια ζοφερή πραγματικότητα. Κάποιοι από τους ξενοδόχους έχουν πάρει επιστρεπτέα προκαταβολή, σε αρκετές όμως περιπτώσεις έχουν εγκριθεί ποσά, τα οποία δεν συνάδουν με αποζημιώσεις για επιχειρήσεις οι οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν την επόμενη Δευτέρα τις διάφορες υποχρεώσεις τους. Παράλληλα, εάν θα υπάρξει μια πολύ μικρή ελπίδα επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων κατά την εορταστική περίοδο των φετινών Χριστουγέννων, τα ξενοδοχεία δεν θα έχουν δυνατότητα χρηματοδότησης της επαναλειτουργίας τους. Σας εξηγήσαμε ότι στην ουσία τα ξενοδοχεία είναι κλειστά. Ζητήσαμε από εσάς ότι ήταν επιτακτική ανάγκη να παγώσουν όλες οι οφειλές των επιχειρήσεων αυτών προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν οι ξενοδόχοι, εφόσον επαναλαμβάνουμε στην ουσία τα ξενοδοχεία είναι κλειστά.”

Όπως σημειώνουν, “υπάρχει τεράστια ανάγκη έστω και την τελευταία στιγμή να ανασταλούν τουλάχιστον οι υποχρεώσεις του Νοεμβρίου όσον αφορά στο ΦΠΑ, τον ΕΝΦΙΑ (ένας άδικος φόρος ο οποίος έχει γίνει αβάσταχτος όταν η κυβέρνηση Σύριζα επανέφερε την πληρωμή του συμπληρωματικού φόρου και όταν οι επιχειρήσεις οι οποίες δεν λειτούργησαν παρά μόνον 2 μήνες κατά τη διάρκεια του χρόνου καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για ολόκληρο το χρόνο), το φόρο εισοδήματος, τις ασφαλιστικές εισφορές και τις δόσεις των διαφόρων ρυθμίσεων. Παράλληλα, αναμένουμε την επιδότηση των τόκων, των δανείων κάτι το οποίο αν δεν επιτευχθεί θα επανέλθουμε σε ζοφερές καταστάσεις κόκκινων δανείων. Ανάλογες επιστολές έχει στείλει, το ΞΕΕ, ο ΣΕΤΕ και η ΠΟΞ. Δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση πώς κάποιος μπορεί να πληρώσει υποχρεώσεις έχοντας μηδέν τζίρο. Έχοντας μηδέν εισπράξεις και καταλαβαίνετε ότι δεν έχουν υπάρξει ούτε κατά διάνοια πληρωμές από γραφεία, με τα οποία είχαν συνεργαστεί στη μικρή καλοκαιρινή περίοδο. Δεν υπάρχει καμία λογική, να μην έχουν κλείσει τα ξενοδοχεία με κρατική εντολή, δεδομένου ότι υπάρχει το lockdown, η απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ των νομών κι φυσικά ο φόβος για τον κορωνοϊό. Επανερχόμαστε για άλλη μια φορά με το αίτημά μας τα κλειστά ξενοδοχεία να συμπεριληφθούν στις προβλέψεις και στα ευεργετήματα, τα οποία έχουν οι υπόλοιπες επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή. Σας ξαναστέλνουμε για άλλη μια φορά σήμα κινδύνου για την επιβίωση των επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών.”

 

Μοιράσου το άρθρο: