Νέος γύρος rapid test από τον Δήμο Βόλου
27 Νοέ 2020
Δυναμικά ο Βόλος διεκδικεί κομμάτι της κρουαζιέρας- Προς κοινό ευρωπαϊκό πρωτόκολλο ταξιδιού
27 Νοέ 2020

“Covid free” σχεδόν η Αλόννησος

Μοιράσου το άρθρο:

Μεταξύ των Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τα λιγότερα κρούσματα κορονοϊού συγκαταλέγεται ο Δήμος Αλοννήσου, σύμφωνα με την Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης της Λοίμωξης από το Νέο Κορονοϊό (COVID-19) που συνέταξαν το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Συντονιστικό Κέντρου COVID-19 της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, για τις  περιόδους 14/3/2020 έως 7/11/2020 και 8/11/2020 έως 21/11/2020 ο Δήμος Αλοννήσου εμφανίζει μόλις ένα κρούσμα ανά χρονικό διάστημα. Σε ανάλογη θέση, βρίσκονται, οι Δήμοι  Ζαγοράς – Μουρεσίου (Μαγνησία) και Λίμνης Πλαστήρα (Καρδίτσα), οι οποίοι παρουσιάζουν εξίσου πολύ χαμηλά κρούσματα για τη συνολική διάρκεια της περιόδου.

Είναι τιμή μου να αναφέρω, πως στον δύσκολο και άνισο αγώνα με την πανδημία, που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο, οι κάτοικοι και οι Δημότες Αλοννήσου βγαίνουν νικητές μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα πρόσφατα ανακοινωθέντα στοιχεία”, δήλωσε σχετικά, ο δήμαρχος του νησιού, Πέτρος Βαφίνης, προσθέτοντας, ότι “αυτή η σπουδαία πρωτιά ανήκει εξολοκλήρου στην κοινωνία της Αλοννήσου και τους επαγγελματίες της, που έχουν επιδείξει παροιμιώδη στάση υπευθυνότητας και πειθαρχίας σε όλο αυτό το διάστημα…”

“Ως Δημοτική Αρχή δεσμευόμαστε να συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους Δημότες μας, εξαντλώντας κάθε δυνατή βοήθεια που μπορούμε να τους παρέχουμε. Δυστυχώς δεν ήλθε ακόμη η ώρα των πανηγυρισμών ούτε της χαλάρωσης, καθώς και ο παραμικρός εφησυχασμός μπορεί να στοιχίσει ακριβά. Είμαστε όμως στο σωστό δρόμο, ώστε να συνεχίσουμε με την ίδια υπομονή και αποφασιστικότητα μέχρι ο εφιάλτης αυτός να τεθεί υπό έλεγχο” καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Βαφίνης.

Μοιράσου το άρθρο: