Συνελήφθη με 2,5 κιλά κάνναβη και 3 δενδρύλλια στο σπίτι του
25 Νοέ 2020
Εκατόν δώδεκα τάμπλετ παραδίδει η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου σε σχολεία
25 Νοέ 2020

Του πήραν 9.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό με τη μέθοδο αλλαγής κωδικών

Μοιράσου το άρθρο:

Δικογραφία σε βάρος ενός αγνώστου γιατί εξαπάτησε έναν 41χρονο κάτοικο του νησιού, αποσπώντας του τους τραπεζικούς κωδικούς και τα χρήματα από το λογαριασμό του, σχημάτισε το Αστυνομικό Τμήμα Αλοννήσου.

Όπως έγινε γνωστό ο Αλοννησιώτης  έλαβε στις 20 Νοεμβρίου, μήνυμα από άγνωστο αριθμό με δήθεν αποστολέα την Εθνική Τράπεζα. Το μήνυμα περιείχε ένα link  για αλλαγή κωδικών. Ο 41χρονος το εμπιστεύτηκα νομίζοντας ότι είναι στο περιβάλλον της τράπεζας, άλλαξε κωδικούς και άμεσα μεταφέρθηκε ποσό 9.000 ευρώ σε λογαριασμό τρίτου ίδιας τράπεζας. Ο 41χρονος ενημερώθηκε από την τράπεζα στις 20 Νοεμβρίου και σήμερα κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία.

Από την Αστυνομία εφιστάται η προσοχή στους καταναλωτές να μην κοινοποιούν σε κανέναν και να μην εισάγουν σε άγνωστες ιστοσελίδες τους κωδικούς e-banking, δηλαδή username και password, ή αριθμούς καρτών. Οι τράπεζες ποτέ και με κανένα τρόπο δεν ζητούν τους κωδικούς των πελατών, ενώ οι χρήστες θα πρέπει να ελέγχουν συχνά τις κινήσεις των λογαριασμών τους.

Μοιράσου το άρθρο: