Συνελήφθησαν 2 άτομα για 4 κλοπές στους Σοφάδες
20 Νοέ 2020
Τροποποίηση της ΚΥΑ για να αποζημιωθούν στο 100% όλοι οι πληγέντες ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας
20 Νοέ 2020

Διαδικτυακή ημερίδα για το δικαίωμα των προσφύγων στη στέγαση από το το Π.Θ.

Μοιράσου το άρθρο:

Διαδικτυακή ημερίδα διοργανώνει σήμερα το μεσημέρι το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία και με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με θέμα «Το δικαίωμα των προσφύγων στη στέγαση. Κρατικοί χώροι φιλοξενίας και πρακτικές στεγαστικών κοινών».

Ο συντονισμός γίνεται από τον καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Λαλένη και τον μεταδιδακτορικό ερευνητή κ. Χαράλαμπο Τσαβδάρογλου. Οι ομιλητές θα αναφερθούν σε φλέγοντα ζητήματα, που αφορούν άμεσα τις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου και πολύ περισσότερο τη χώρα μας στον εικοστό και στις αρχές του εικοστού πρώτου αιώνα. Το πρόβλημα έχει ενταθεί σημαντικά από το 2015 μέχρι και σήμερα με όλες τις μεταναστευτικές ροές, που δέχεται η Ελλάδα.

Θα αναφερθούν σε κρατικές πολιτικές χωροθέτησης κέντρων φιλοξενίας, στις αντιδράσεις, που προκαλούνται από τον τοπικό πληθυσμό, στην ανάγκη εκπαίδευσης των μεταναστών, σε περιπτώσεις αυθαίρετων καταλήψεων εγκαταλελειμμένων κτιρίων στις πόλεις και ιδιαίτερα στο νησί της Λέσβου το οποίο δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο των θαλάσσιων εισροών, ακόμη και στο δικαίωμα, που έχουν οι μετανάστες των ανθρώπινων συνθηκών στην τελευταία κατοικία τους.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου και ώρα 13.00 – 18.00.
Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, μπορεί να αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα (email) στο ([email protected]) και να εγγραφεί.

Μοιράσου το άρθρο: