“Μαζί για το Βόλο”: Όχι ανεκπαίδευτο προσωπικό στη Δημοτική Αστυνομία
19 Νοέ 2020
Δήμος Μουζακίου: Ενημέρωση του Δημάρχου για τις υποδομές που χρήζουν αποκατάστασης
19 Νοέ 2020

Θετικό στον κορονοϊό το 11,4% των ελεγχθέντων με rapid test σήμερα στο Πανθεσσαλικό

Μοιράσου το άρθρο:

Στο 11,4% διαμορφώνεται το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων σύμφωνα με τα τεστ γρήγορης διάγνωσης της covid-19, που έγιναν από συνεργεία του ΕΟΔΥ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο 8% ήταν το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων στα rapid test που είχε κάνει ο δήμος Βόλου στις 5 και 6 Νοεμβρίου. Ειδικότερα ελήφθησαν δείγματα από 353 πολίτες και 44 βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Σημειώνεται ότι και οι 44 ειδοποιήθηκαν έγκαιρα τηλεφωνικά και προσήλθαν στον ίδιο χώρο όπου ελήφθη επίχρισμα για να γίνει και ο μοριακός έλεγχος. Παρόμοια διαδικασία θα επαναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε ότι αφορά το δήμο Βόλου υπενθυμίζεται ότι το προαναφερόμενο διήμερο είχαν ληφθεί συνολικά 1054 τεστ, εκ των οποίων το 8% ήταν θετικά (88/1054). Από το σύνολο των εξετασθέντων πολιτών μόνο το ¼ προσήλθε για έλεγχο λόγω ύπαρξης συμπτωμάτων λοίμωξης αναπνευστικού, ενώ η πλειοψηφία πραγματοποίησε το τεστ για προληπτικούς λόγους. Το 1/3 του συνόλου ανέφερε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα στο φιλικό, επαγγελματικό ή οικογενειακό περιβάλλον, ενώ το 1/5 ανέφερε μετακίνηση εκτός νομού τις τελευταίες 15 ημέρες κυρίως σε περιοχές «κόκκινης ζώνης», όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

 

Μοιράσου το άρθρο: