Είκοσι συσκευές εξυμετρίας δώρισε στο Νοσοκομείο ο Κ. Μαραβέγιας
19 Νοέ 2020
Σκότωσε το φίλο του στο κυνήγι περνώντας τον για αγριογούρουνο
19 Νοέ 2020

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου εξηγεί γιατί παραμένει το scrap στην προβλήτα 1 του λιμανιού

Μοιράσου το άρθρο:

Με σημερινή ανακοίνωση της η διοίκηση του Οργανισμού λιμένα Βόλου δίνει διευκρινίσεις για την παραμονή του scrap στον προβλήτα Νο1 του λιμανιού.

Εξηγεί, ότι “η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για την μεταφορά του scrap κρίθηκε αναγκαία εν αναμονή της απάντησης σχετικά με την χρηματοδότηση του έργου μεταφοράς του scrap στον Προβλήτα Νο3, προϋπολογισμού €2.350.000. Σημειώνεται, πως ήδη έχει υποβληθεί σχετικό ερώτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε περίπτωση χρηματοδότησης του έργου, η υλοποίηση του δεν θα έχει ολοκληρωθεί σε καμία περίπτωση μέχρι 31/5/2021 και γι αυτό κρίθηκε απαραίτητο να υποβληθεί αίτημα για την συγκεκριμένη παράταση”, τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΟΛΒ Α.Ε.

Υπενθυμίζεται, ότι για το θέμα είχε τοποθετηθεί χθες με ανακοίνωση του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Στην ανακοίνωση του Ο.Λ.Β. αναφέρονται μεταξύ άλλων:

“Η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), που είναι σε ισχύ εκδόθηκε στις 6-8-2018 κι αφορούσε στη χρονική παράταση της απαίτησης μεταφοράς της δραστηριότητας παλαιοσιδήρου (scrap) στον Προβλήτα Νο3 μέχρι 31-5-2021. Πέραν αυτού, από την προηγούμενη διοίκηση υπήρξαν οι προθέσεις, ωστόσο δεν ξεκίνησε διαδικασίες υλοποίησης.”

Στις 27-11-2019 η Περιφέρεια Θεσσαλίας δημοσίευσε πρόσκληση με δικαιούχους τον ΟΛΒ και το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Σκιάθου για την υποβολή προτάσεων προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η ΟΛΒ Α.Ε. προέβη σε επικαιροποίηση παλαιότερης μελέτης για την μεταφορά του scrap στον Προβλήτα Νο3. Η μελέτη ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο 2020 και στάλθηκε προς έγκριση στο αρμόδιο ΥΝΑΝΠ. Η εκτέλεση του έργου εγκρίθηκε τον Απρίλιο 2020 και τον Μάϊο 2020 κατατέθηκε προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας πρόταση για χρηματοδότηση του έργου μεταφοράς scrap προϋπολογισμού €2.350.000 πλέον ΦΠΑ.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διαβίβασε το προτεινόμενο έργο, λόγω της φύσης του, στην αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Κρατικών Ενισχύσεων (ΕΥΚΕ) προκειμένου να λάβει σύμφωνη γνώμη για την χρηματοδότηση του. Η ΕΥΚΕ έχει υποβάλλει σχετικό ερώτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αναμένει απάντηση για την χρηματοδότηση ή μη του έργου.

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, βρίσκεται εν αναμονή της απάντησης σχετικά με την χρηματοδότηση του έργου, με δεδομένο, ότι το κόστος κατασκευής του είναι απαγορευτικό, ώστε να το εκτελέσει με ίδιους πόρους, αποφασίσθηκε η υποβολή αιτήματος παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας για την μεταφορά του scrap.”

 

 

Μοιράσου το άρθρο: