Έξι νέοι κυκλικοί κόμβοι στην E.O. Λάρισας – Καρδίτσας και στη νότια παράκαμψη Λάρισας
19 Νοέ 2020
Μετά τη Σκιάθο και η Σκόπελος αποχωρεί από το ΣΥΔΙΣΑ
20 Νοέ 2020

Δημοπρατείται η μελέτη για τη χάραξη της σύνδεσης Κεραμίδι – Ζαγορά

Μοιράσου το άρθρο:

Προχωρούν οι διαδικασίες δημοπράτησης της μελέτης για τη χάραξη του νέου οδικού άξονα που συνδέει τη διασταύρωση προς Καμάρι- Κεραμίδι με τη Ζαγορά, στα διοικητικά όρια των Δήμων Ρήγα Φεραίου και Ζαγοράς-Μουρεσίου της Π.Ε. Μαγνησίας.

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρώτο πρακτικό της δημοπράτησης της μελέτης, προϋπολογισμού 396.302 ευρώ, που προβλέπεται να οδηγήσει στην κατασκευή νέου οδικού άξονα συνολικού μήκους 43 χλμ, με μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και τους απαιτούμενους ανισόπεδους κόμβους. Η μελέτη αποτελεί τμήμα των μελετών του παραλιακού άξονα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για τη σύνδεση των παραλίων της Μαγνησίας με τα παράλια της Λάρισας.

«Προχωράμε στη δημοπράτηση της μελέτης που οδηγεί στην κατασκευή του νέου οδικού άξονα που θα συνδέει το Κεραμίδι με τη Ζαγορά», δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, και επισημαίνει: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής για τη Θεσσαλία, που δημιουργεί νέα δεδομένα αλληλεπίδρασης και ενισχύει την αναπτυξιακή προοπτική Μαγνησίας και Λάρισας».

Τι προβλέπει η μελέτη

Σήμερα, στο προς μελέτη τμήμα υφίσταται ένα υποτυπώδες οδικό δίκτυο ορεινής οδοποιίας που συνδέει τους οικισμός της Ζαγοράς και του Πουρίου και τον οικισμό του Οβριού με το Πουρί ή την Κερασιά. Οι οικισμοί Πουρί και Βένετο δεν συνδέονται. Η μελέτη «Τμήμα από διασταύρωση προς Καμάρι – Κεραμίδι έως Ζαγορά», οδηγεί στη χάραξη νέου οδικού δικτύου με σκοπό τη σύνδεση του Κεραμιδίου με τη Ζαγορά.

Μοιράσου το άρθρο: