Μάσκες στους ασθενείς της μονάδας Χημειοθεραπείας μοίρασε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών
17 Νοέ 2020
Χρ. Μπουκώρος: Ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του Νοσοκομείου Βόλου
17 Νοέ 2020

Πέντε θάνατοι από κορονοϊό στο Βόλο – Στα όρια το Αχιλλοπούλειο

Μοιράσου το άρθρο:

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων του κορονοϊού στη Μαγνησία. Εκτός από τον θάνατο 78χρονου που σημειώθηκε χθες το βράδυ, είχαμε και άλλες τέσσερις απώλειες ανθρώπων στο Νοσοκομείο Βόλου, που νοσούσαν από κορονοϊό και είχαν υποκείμενα νοσήματα. Συνολικά μέσα σε μόνο μία ημέρα χάθηκαν πέντε συμπολίτες που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Βόλου και ήταν θετικοί στον κορονοϊό. Σε θαλάμους αρνητικής επίσης νοσηλεύονται πέντε άτομα και στη ΜΕΘ Covid ακόμη τέσσερα άτομα, ενώ στις δυο ειδικές μονάδες δεν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη.

Tο Αχιλλοπούλειο έχει ξεπεράσει πλέον το κόκκινο με τον διευθυντή των κλινικών Covid-19 Χαρ. Μάνδρο να λεει ότι “έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας, όλα κρέμονται σε μία κλωστή”. Ο κ. Μάνδρος μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ανέφερε ότι καθημερινά εισάγονται για νοσηλεία πάνω από 10 άτομα, ενώ σήμερα και άλλη μία κλινική θα εκκενωθεί και οι ασθενείς θα μεταφερθούν σε ιδιωτική κλινική για να γίνει κλινική κόβιντ αλλά και αυτή αναμένεται να γεμίσει εντός της ημέρας.

“Θα πρέπει να γίνει άλλου είδους διαχείριση πλέον από την Υγειονομική Περιφέρεια. Δεν υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές και φυσικά δεν μπορούμε να επαφιόμαστε στον εθελοντισμό των ιδιωτών”. Επιπλέον τόνισε ότι είναι τραγικό δύο νοσηλευτές να εξυπηρετούν 32 άτομα φορώντας την ειδική στολή , “είναι απάνθρωπο και αυτοί δεν αντέχουν άλλο” επισήμανε.

Τόνισε ότι σε ελάχιστο χρόνο το νοσοκομείο προσαρμόστηκε να δεχθεί τους ασθενείς με covid και να παράσχει τα αυτονότητα, ενώ ανέφερε ότι καθημερινά ενημερώνεται για την κατάσταση η 5η ΥΠΕ. “Το  μόνο που μπορεί να σώσει την κατάσταση είναι το lockdown”.

Επισήμανε ότι αυτό που πρέπει να περάσει ως μήνυμα είναι ότι μόνο το 15% των ασθενών θα χρειαστεί νοσηλεία, αλλά με την εξάπλωση της πανδημίας δεν μπορεί το Νοσοκομείο, ακόμη και αν γίνει μονάδα covid να ανταπεξέλθει.

Επιπλέον τόνισε ότι υπάρχει έλλειψη του φαρμάκου remdesivir και πανελλαδικά και περιμένουν νέες παρτίδες την ερχόμενη Παρασκευή.

Στο μεταξύ σήμερα έχει οριστεί συνάντηση του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ντόκου με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Εύθυμη Τσιάμη, για να συζητήσουν την προοπτική στήριξης του Νοσοκομείου με ιδιώτες γιατρούς.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Μάνδρου στην ΕΡΤ Βόλου

Μοιράσου το άρθρο: