ΣτΕ: Συνταγματική η απαγόρευση συναθροίσεων ενόψει Πολυτεχνείου
16 Νοέ 2020
Κ. Μητσοτάκης για Πολυτεχνείο: Δεν μπορεί η ιστορική επέτειος να γίνεται αιτία διχασμού (video)
16 Νοέ 2020

Σ. Πέτσας: Λόγω των μέτρων αναμένονται καλύτερα στοιχεία για την επόμενη εβδομάδα (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Σε ενημέρωση των δημοσιογράφων προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτας, η οποία μεταδόθηκε απευθείας μετάδοση από τo ert.gr.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στα 650.000 παιδιά που συμμετέχουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, λέγοντας πως στόχος είναι ο περιορισμός της μετακίνησης των γονέων τους
Επίσης έκανε λόγο για την έναρξη τηλεμαθημάτων και δήλωσε ότι ξεκινάει από την Τετάρτη και τηλεκπαίδευση 2μμ-5μμ για τα δημοτικά και 2μμ-4μμ για τα νηπιαγωγεία και είναι υποχρεωτική.
Υπενθύμισε ότι υπάρχει η πρόβλεψη για ρύθμιση ωραρίων για εργαζόμενους γονείς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Αναφέρθηκε στο ρόλο που μπορεί να παίξει η Τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικά το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», με την ενίσχυση του προγράμματος από προσωπικό που λόγω του κλεισίματος των παιδικών σταθμών, μπορεί να το ενισχύσει αυτή την περίοδο.
Έκανε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκαν 195.000 έλεγχοι το τελευταίο τριήμερο και ότι ανέρχονται σε 1070 τα κρεβάτια των ΜΕΘ.
Για την εξέλιξη της πανδημίας ο κ. Πέτσας, τόνισε ότι αυτή τη βδομάδα θα καταγραφούν αυξημένα κρούσματα, σαν αποτέλεσμα των προηγούμενων ημερών και συνεπώς και πίεση στο σύστημα Υγείας, αλλά λόγω των μέτρων αναμένονται καλύτερα στοιχεία για την επόμενη εβδομάδα.
Ο σχεδιασμός είναι να κρατήσουν τα μέτρα έως τις 30 Νοεμβρίου και αν δεν υπάρξουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα θα αξιολογηθεί η κατάσταση. Τόνισε ότι είναι κρίσιμες οι επόμενες 7 – 10 ημέρες.
Για το Πολυτεχνείο τόνισε ότι ο γιορτασμός της επετείου θα είναι διαφορετικός και δεν επιτρέπονται συγκεντρώσεις και πορείες γιατί θα έδιναν διαφορετικό μήνυμα σε περίοδο Lockdown. «Σε μία πορεία ο μόνος που θα γιορτάσει είναι ο κορονοϊός», σχολίασε ο κ. Πέτσας.
Για την Τουρκία δήλωσε ότι συνεχίζεται η προκλητικότητα από την πλευρά της. «Μόνο η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών είναι αντικείμενο συζήτησης με τους γείτονές μας, με σεβασμό στους κανόνες του διεθνούς δικαίου», σχολίασε ο κ. Πέτσας.
Για την οικονομία ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι η εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα από τις αγορές και τη διεθνή οικονομία, διευκολύνει την κυβέρνηση να σταθεί στο πλάι των ατόμων που έχουν ανάγκη. Προανήγγειλε τροπολογία για πάγωμα 75 ημερών των ακάλυπτων επιταγών.www.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: