Αλματώδης αύξηση κρουσμάτων και θανάτων της πανδημίας στην Ευρώπη
4 Νοέ 2020
ΗΠΑ: Αγωνία για τις πολιτείες κλειδιά – Οριακό προβάδισμα Μπάιντεν στο Μίσιγκαν
4 Νοέ 2020

Βέλγιο: Έξαρση κρουσμάτων σε φοιτητούπολη – Η ΕΡΤ στο νοσοκομείο της Λιέγης

Μοιράσου το άρθρο:

Στη ζώνη υψηλού κινδύνου της Ευρώπης είναι το Βέλγιο, χώρα όπου η μετάδοση του κορονοϊού χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη στον κόσμο. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στη Λιέγη, η οποία είναι φοιτητούπολη και μέχρι τώρα οι συναθροίσεις των νέων ήταν στην ημερήσια διάταξη. Η κάμερα της ΕΡΤ μπήκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λιέγης, και κατέγραψε τη δραματική κατάσταση που επικρατεί.

Ο Γιώργος Μακρυγιάννης, ειδικευόμενος καρδιοχειρουργικής αναφέρει ότι το σκληρότερο δεύτερο κύμα έφερε τα νοσοκομεία σε συνθήκες κορεσμού. 300 ασθενείς νοσηλεύονται στο συγκεκριμένο, οι 8 στην Εντατική, όπου τους γυρίζουν μπρούμυτα για να φτάνει το οξυγόνο στους πνεύμονες.
Οι αρχές κάνουν λόγο για «lockdown», αλλά στη χώρα δεν ισχύουν περιορισμοί στις μετακινήσεις στη διάρκεια της ημέρας. Αντίθετα από τα μεσάνυκτα ως τις 05:00 το πρωί απαγορεύεται η κυκλοφορία ήδη από τις 19 Οκτωβρίου (στις Βρυξέλλες από τις 22:00). Από τη Δευτέρα έχουν κλείσει όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα και η τηλεργασία έχει επεκταθεί όπου είναι δυνατό.
Η κυβέρνηση αποφάσισε «αυστηρότερο lockdown» επί έξι εβδομάδες. Ολα τα εμπορικά καταστήματα, πλην εκείνων που συγκαταλέγονται στα «πρώτης ανάγκης», θα παραμείνουν κλειστά και η εξ αποστάσεως εργασία καθιερώνεται όπου είναι δυνατόν.
Ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρo ανακοίνωσε περιορισμό στις προσκλήσεις σε ένα μόνο άτομο και νέα παράταση τριών ημερών των σχολικών διακοπών μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου.
Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλαwww.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: