Νότιο Πήλιο: Χτύπησε την μητέρα του, την εν διαστάσει σύζυγο και την κόρη του
29 Οκτ 2020
Πιστώνονται αύριο οι πρώτες προκαταβολές σε αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας που χτυπήθηκαν από τον Ιανό
29 Οκτ 2020

Διαδικτυακή ομάδα υποστήριξης γυναικών με καρκίνο του μαστού στη Σκόπελο

Μοιράσου το άρθρο:

Στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε χρόνιους ασθενείς, ο σύλλογος «Φάρος Σκοπέλου», προτίθεται να ξεκινήσει στο προσεχές διάστημα μια διαδικτυακή ομάδα υποστήριξης για γυναίκες με διάγνωση καρκίνου του μαστού, οι οποίες διαμένουν στο νησί της Σκοπέλου, καθώς και στα άλλα δυο νησιά των Β. Σποράδων, Αλόννησο και Σκιάθο.

Στόχο της ομάδας, αποτελεί η ψυχοκοινωνική υποστήριξη γυναικών – ανεξαρτήτως ηλικίας – οι οποίες βιώνουν την εμπειρία του καρκίνου του μαστού και βρίσκονται σε στάδιο θεραπείας ή στο στάδιο επανελέγχου/αποκατάστασης.

Η συμμετοχή στην ομάδα θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών, μέσω του «μοιράσματος» των κοινών εμπειριών, δυσκολιών, σκέψεων και συναισθημάτων που αφορούν τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, της ελεύθερης συναισθηματικής έκφρασης και αμοιβαίας βοήθειας, σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης, εχεμύθειας και αποδοχής.

Συντονίστρια της ομάδας, θα είναι η Μαρία Καφαντάρη, ψυχολόγος, Msc Κοινωνικής –Κλινικής Ψυχολογίας Εξαρτήσεων και Ψυχοκοινωνικών προβλημάτων, εκπαιδευόμενη στην Οικογενειακή/Συστημική  Θεραπεία, συντονίστρια του συλλόγου «Φάρος Σκοπέλου».

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής , οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο του συλλόγου 24240-22341, από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Μοιράσου το άρθρο: