Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε δήμαρχος Βόλου ο Αχ. Μπέος
27 Οκτ 2020
Π. Κουτσάφτης: Θα μας “γονατίσει” το κόστος των ναυαγοσωστών
27 Οκτ 2020

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβουλίου Θεσσαλίας για το πρόγραμμα “Ανάσα” – Επιστολή στον Κ. Αγοραστό

Μοιράσου το άρθρο:

Συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, υπό τον Προέδρο, κ. Κ. Ζυγογιάννη  με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΚΕΕΕ κ. Κ. Μίχαλου και αποφάσισε, την αποστολή εγγράφου στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, με την οποία ζητεί τη μετάθεση της προθεσμίας υποβολής της αίτησης-πρότασης τουλάχιστον έως 15 Νοεμβρίου και την εξάντληση κάθε δυνατότητας για πολλαπλασιασμό του συνολικού προϋπολογισμού,  αναφορικά με την πρόσκληση υποβολής προτάσεων χρηματοδοτικής ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων στη δράση 3α.1.4.1.8: «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων, που επλήγησαν από τον Covid-19 στη Θεσσαλία-«ΑΝΑΣΑ», του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή αναφέρονται:

“Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ως ο άμεσος και κύριος φορέας εκπροσώπησης των επιχειρήσεων, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σε ορισμένα σημεία της προκήρυξης, τα οποία θεωρούμε, ότι χρήζουν βελτίωσης προκειμένου να επωφεληθούν, όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις.”

Πιο συγκεκριμένα οι προτάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιμελητηρίων Θεσσαλίας :

“Προθεσμία υποβολής της αίτησης-πρότασης
· Μετάθεση της προθεσμίας υποβολής της αίτησης-πρότασης τουλάχιστον έως 15.11.2020, λαμβάνοντας υπόψιν το πλήθος των αιτήσεων, του όγκου εργασίας, με τον οποίον επιβαρύνονται τα λογιστικά γραφεία (ο Οκτώβριος είναι μήνας ΦΠΑ) και οι σύμβουλοι επιχειρήσεων καθώς και τις σημαντικές καθυστερήσεις που παρουσιάζονται εξαιτίας της μη ομαλής λειτουργίας του ΠΣΚΕ, και του TaxisNet. Παράλληλα, ήδη παρουσιάζεται σημαντική αύξηση του φόρτου εργασίας των τοπικών Πρωτοδικείων και του Γ.Ε.ΜΗ. 

Δικαιολογητικά
· Σε κάθε περίπτωση να δοθεί η δυνατότητα υποβολής δικαιολογητικών που εκκρεμούν (δεν στάλθηκαν εκ παραδρομής η λόγω δύσκολων συνθηκών με κίνδυνο να απορριφθούν επιχειρήσεις).
· Στην περίπτωση μη δυνατότητας παράτασης της ημερομηνίας υποβολής των δικαιολογητικών του σημείου 5 του Παραρτήματος ΙΙ, προτείνεται να υπάρξει η δυνατότητα προσκόμισης τους κατά μόνο σε περίπτωση έγκρισης της πρότασης
· Η ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΩΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ 19.3.2020/C(2020) 1863 Ανακοίνωσης Ε.Ε. δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους Λογιστές και επιχειρηματίες αφού είναι δύσκολο να ανευρεθούν τα στοιχεία. Κανείς επιχειρηματίας δεν περνά το όριο των 800.000 €. 

Συνολικός προϋπολογισμός
· Σας καλούμε να εξαντλήσετε κάθε δυνατότητα για πολλαπλασιασμό του συνολικού προϋπολογισμού. Είναι ανάγκη να υπάρξει άμεση στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, καθότι σε διαφορετική περίπτωση θα συζητάμε σε πολύ μικρό χρονικό ορίζοντα για εκτίναξη της ανεργίας και κατάρρευσή της ελληνικής οικονομίας.
Το πρόγραμμα “ΑΝΑΣΑ” κινείται σαφώς προς τη σωστή κατεύθυνση και θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο στην ανακούφιση των επιχειρήσεων που πλήγηκαν από την πανδημία του COVID-19 ωστόσο θα πρέπει να καταβληθεί η μέγιστη προσπάθεια και να εξαντληθεί κάθε όριο προκειμένου να καταστεί εφικτή η χρηματοδότηση περισσότερων επιχειρήσεων“.

Μοιράσου το άρθρο: