Π. Κουτσάφτης: Θα μας “γονατίσει” το κόστος των ναυαγοσωστών
27 Οκτ 2020
Κοντά στα 90 τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη Θεσσαλία
27 Οκτ 2020

Βόλος: Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Μοιράσου το άρθρο:

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας τεσσάρων έως 10 ετών υλοποιεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

Την Πέμπτη το πρόγραμμα έχει τίτλο: «Σαρκοφάγοι Δεινόσαυροι!»
Τα παιδιά γίνονται μικροί παλαιοντολόγοι και εισάγονται στον κόσμο των Δεινοσαύρων. Θα μάθουν ποιοι ήταν οι δεινόσαυροι, πότε έζησαν, πως εξαφανίσθηκαν. Θα ακούσουν για τους σαρκοφάγους Δεινόσαυρους, τα χαρακτηριστικά τους και φυσικά θα μάθουν κάποιους από αυτούς.
Σκάβοντας στα πρότυπα ανασκαφικά τετράγωνα τα παιδιά θα βρουν απολιθωμένα νύχια και δόντια από σαρκοφάγους δεινόσαυρους και θα αναγνωρίσουν σε ποιο ακριβώς είδος ανήκουν.
Την Παρασκευή, «Από τα μαμούθ… στους ελέφαντες»
Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά θα μάθουν για τους προγόνους των σημερινών ελεφάντων. Πως εξελίχθηκαν τα προβοσκιδωτά ζώα; Έζησαν μαμούθ στην Ελλάδα; Αυτές και άλλες ερωτήσεις θα απαντήσουν οι μικροί φίλοι του Μουσείου, που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα σκάβοντας στα πρότυπα ανασκαφικά τετράγωνα και βρίσκοντας απολιθωμένα κόκαλα και δόντια από μαμούθ και άλλα προβοσκιδωτά.
Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών. Η διάρκεια του κάθε προγράμματος είναι 90 λεπτά και η συμμετοχή είναι 10 ευρώ.

Μοιράσου το άρθρο: