Η αθλητική δράση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου
27 Οκτ 2020
“Όχι” στη συνεδρίαση δια περιφοράς από την ΛΑΣ Δήμου Βόλου
27 Οκτ 2020

Βόλος: Δωρεάν μαστογραφία για γυναίκες άνω των 40χρόνων

Μοιράσου το άρθρο:

Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως ο μήνας για την ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Η προληπτική μαστογραφία κάθε ένα ή δύο έτη αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού και έχει αποδειχθεί με μακροχρόνιες μελέτες πως αυξάνει την επιβίωση των ασθενών με καρκίνο του μαστού.
Το παράρτημα Βόλου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και με την ευγενική εθελοντική προσφορά των ιδιωτών ακτινολόγων της πόλης, προγραμματίζει δράση ευαισθητοποίησης των γυναικών.

Η δράση αφορά στη διενέργεια δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου σε γυναίκες μεγαλύτερες των 40 ετών, που είτε για κοινωνικούς είτε για οικονομικούς λόγους είτε από έλλειψη ενημέρωσης για τα οφέλη που προσφέρει η προληπτική μαστογραφία, δεν έχουν υποβληθεί ποτέ σε μαστογραφικό έλεγχο είτε το διάστημα από την τελευταία μαστογραφία είναι μεγαλύτερο από τα δύο έτη.

Όσες γυναίκες ενδιαφέρονται να υποβληθούν σε δωρεάν μαστογραφία μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2421033507 (κ. Ρουσογιάννη) από 12.00-14.00 και 18.00-20.00 τις καθημερινές έως και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

Μοιράσου το άρθρο: