Βόλος: Οκτώ από τα δεκατέσσερα κτήρια της νέας ιχθυόσκαλας ζητούν για χρήση οι ιχθυέμποροι
26 Οκτ 2020
Αλ. Μεϊκόπουλος: Μόλις 3 ιατροί για πάνω από 100 ασθενείς στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Βόλου
26 Οκτ 2020

Ενίσχυση διαφάνειας στις εγκρίσεις πιστώσεων στην 5η Υ.ΠΕ. ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος

Ζητά ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Μοιράσου το άρθρο:

Aσύγκριτα μεγάλη αύξηση πιστώσεων στα Νοσοκομεία Χαλκίδας και Λαμίας, έναντι του Νοσοκομείου Βόλου καταγγέλλει ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ., Χρήστος Μπουκώρος.

Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας,  ζητά να ενημερωθεί για τις αυξήσεις πιστώσεων που εγκρίθηκαν από 1/1/2020 μέχρι και 20/10/2020 στα Νοσοκομεία αρμοδιότητας της 5ης Υ.ΠΕ., καθώς όπως επισημαίνει, τίθεται ζήτημα διακριτικής αντιμετώπισης ορισμένων νοσηλευτικών ιδρυμάτων από τη Διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Πιο αναλυτικά, στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρεται: “Είναι γνωστό ότι οι ανάγκες των Νοσοκομείων στο τέλος του έτους, ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας, είναι αυξημένες. Κατά συνέπεια, η συγκεντρωτική δημοσιοποίηση της έγκρισης αύξησης πιστώσεων των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων είναι ένα στοιχείο, που ενισχύει τη διαφάνεια και αποδεικνύει τον αντικειμενικό τρόπο διαχείρισης των πραγματικών αναγκών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Μέχρι πρόσφατα, η διοίκηση της 5ης Υ.ΠΕ. ανακοίνωνε συγκεντρωτικά τις εγκρίσεις αύξησης πιστώσεων των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων. Αυτή η τακτική φαίνεται ότι τον τελευταίο χρόνο έχει εγκαταλειφθεί πλήρως, δημιουργώντας βάσιμες υπόνοιες για διακριτική αντιμετώπιση ορισμένων νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Για παράδειγμα, είναι δύσκολο να εξηγηθεί στους φορολογούμενους πολίτες με ποιο σκεπτικό εγκρίθηκε αύξηση πιστώσεων για φέτος 650.000€ για το Νοσοκομείο της Χαλκίδας, 500.000€ για το Νοσοκομείο της Λαμίας και μόλις 180.000€ για το Νοσοκομείο του Βόλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι  για το 2019 το Νοσοκομείο του Βόλου δέχθηκε 32.000 ασθενείς, ενώ το Νοσοκομείο της Λαμίας δέχθηκε 16.000 ασθενείς. Προκειμένου να εκλείψουν οι συγκεκριμένες υπόνοιες, θα συνιστούσε ορθή πρακτική η συγκεντρωτική δημοσιοποίηση όλων των εγκρίσεων”.

Ο βουλευτής ερωτά τον Υπουργό, πόσες και ποιες αυξήσεις πιστώσεων εγκρίθηκαν από 1/1/2020 μέχρι 20/10/2020 στα Νοσοκομεία αρμοδιότητας της 5ης Υ.ΠΕ., και να κατατεθούν τα απαιτούμενα έγγραφα των εγκρίσεων.

                            

 

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: