Ενίσχυση διαφάνειας στις εγκρίσεις πιστώσεων στην 5η Υ.ΠΕ. ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος
26 Οκτ 2020
Κ. Τσιάρας: Πιστώνεται «γενναία» προκαταβολή των αποζημιώσεων για τους αγρότες του νομού και εξόφληση των κτηνοτρόφων
26 Οκτ 2020

Αλ. Μεϊκόπουλος: Μόλις 3 ιατροί για πάνω από 100 ασθενείς στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Βόλου

Μοιράσου το άρθρο:

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας την άμεση στελέχωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Βόλου με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό για την  επαρκή εξυπηρέτηση όλων των αιμοκαθαρόμενων, των μεταμοσχευμένων και των χρονίως πασχόντων της Μαγνησίας, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ., Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Αχιλλοπούλειου αυτή τη στιγμή στελεχώνεται με μόλις τρεις ιατρούς  για την εξυπηρέτηση 105 αιμοκαθερούμενων, 25 νεφροπαθών που βρίσκονται σε περιτοναϊκή κάθαρση, καθώς και 50 μεταμοσχευμένων. “Οι ιατροί της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου για να καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες κάνουν μέχρι και 11-12 εφημερίες τον μήνα”, ανέφερε ο Βουλευτής,  τονίζοντας ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την περαιτέρω στελέχωση της Μονάδας τουλάχιστον με έναν ακόμη μόνιμο ιατρό νεφρολόγο, νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και διοικητικό προσωπικό για τη γραμματειακή υποστήριξη.

Αναγκαία, σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και το Σύλλογο Νεφροπαθών Μαγνησίας, είναι και η πρόσληψη ενός μόνιμου αγγειοχειρουργού στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο, προκειμένου να μπορούν να πραγματοποιούνται οι απαραίτητες επεμβάσεις στους αιμοκαθαρούμενους τελικού σταδίου, ώστε να υποβάλλονται στη διαδικασία της αιμοκάθαρσης. “Αυτή τη στιγμή, οι νεφροπαθείς της Μαγνησίας που έχουν ανάγκη από αγγειοχειρουργό, αναγκάζονται να μεταβαίνουν σε νοσοκομεία εκτός της περιοχής τους, επιβαρυνόμενοι δυσανάλογα τόσο σωματικά και ψυχικά, όσο και οικονομικά”, σημείωσε ο Βουλευτής.

“Παρά τις υπάρχουσες ελλείψεις σε προσωπικό που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείου του Βόλου και παρά την έξαρση της πανδημίας και την καθημερινή αύξηση των υγειονομικών αναγκών, η κυβέρνηση πεισματικά αρνείται να ολοκληρώσει τις δρομολογούμενες από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προσλήψεις 14 μόνιμων ιατρών για το Αχιλλοπούλειο. Η Ν.Δ. κωλυσιεργεί ανεξήγητα και υποβαθμίζει επικίνδυνα την υγειονομική κάλυψη των πολιτών της Μαγνησίας”, ανέφερε ο Βουλευτής, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό να πράξει τα δέοντα για τις ανάγκες του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: