Δ. Κολυνδρίνη: Είμαστε μαζί και όχι απέναντι στους μαθητές που διαδηλώνουν για την αερορύπανση στο Βόλο
23 Οκτ 2020
Σε μαραθώνιο ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού συμμετείχε η ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας
23 Οκτ 2020

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου και του 3ου Γυμνασίου Βόλου

Μοιράσου το άρθρο:

Ο Δήμος Βόλου προχώρησε στη φύτευση εποχικών λουλουδιών και θάμνων στην Τρίγωνη πλατεία, στη συμβολή των οδών Κύπρου και Αναλήψεως, με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 3ου Γυμνασίου Βόλου σε συνεργασία με το Γεωπονικό Σύλλογο Μαγνησίας και την υποστήριξη της Διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Στην πλατεία βρίσκεται το άγαλμα του μαθητή, Νικόλαου Καραντούρου, ο οποίος πνίγηκε σε ηλικία μόλις 17 ετών στην προσπάθειά του να σώσει ένα συμμαθητή του. Το άγαλμα υιοθετήθηκε από τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου την περσινή χρονιά.

Ο Δήμος Βόλου – όπως αναφέρει – στηρίζει βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις που συμβάλλουν στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και αναδεικνύουν την ευαισθησία των μαθητών. Σκοπεύει να συνεχίσει φυτεύσεις σε πάρκα και πλατείες της πόλης με τη συνδρομή της εκπαιδευτικής κοινότητας και του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Το παρών στη σημερινή δράση έδωσαν η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας, Κώστας Λάμπρου, ο οργανωτικός γραμματέας του Γεωπονικού Συλλόγου, Δωρόθεος Κουντούρας, ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Βόλου, Παναγιώτης Μανδράκης, η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε Μαγνησίας, Σοφία Κανταράκη, ο γεωπόνος – εκπαιδευτικός του 3ου Γυμνασίου Βόλου, Χρήστος Μαστραφτσής, καθώς και άλλοι εκπαιδευτικοί.

Μοιράσου το άρθρο: