Δεν θα παρευρεθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου η παράταξη του Απ. Παπαδούλη
23 Οκτ 2020
Μαζί για το Βόλο: Δεν συμμετέχει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
23 Οκτ 2020

Νέες προγραμματικές συμβάσεις από την Περιφέρεια για έργα στην Αλόννησο

Μοιράσου το άρθρο:

Υπογράφηκαν από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, δυο προγραμματικές συμβάσεις, μεταξύ της  Περιφέρειας και του Δήμου Αλοννήσου, για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Αλοννήσου και για έργα τσιμεντοστρώσεων, κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, φρεατίων και αναπλάσεις.

«Υπογράψαμε δυο σημαντικές προγραμματικές συμβάσεις με το Δήμο Αλοννήσου για τη βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού. Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Αλοννήσου, Πέτρο Βαφίνη, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες μας, προχωράμε στη σύνταξη Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για την Αλόννησο», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

«Με στρατηγικό σχέδιο και προγραμματισμό προετοιμάζουμε την ένταξη νέων έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Παράλληλα προχωράμε τις εργασίες επισκευής και τσιμεντοστρώσεων δημοτικών οδών του νησιού. Πρόκειται για έργα που δημιουργούν θέσεις εργασίας, τονώνουν την τοπική, πραγματική οικονομία και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στο νησί», προσθέτει ο κ. Αγοραστός.

Τα έργα

Τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας δεν αποτελούν μια απλή κυκλοφοριακή μελέτη, αλλά είναι αποτέλεσμα συστηματικής ανάλυσης και αποτύπωσης της παρούσας και μελλοντικής κατάστασης, σχεδιασμού και αξιολόγησης μέτρων. Τα Σχέδια αυτά αποσκοπούν στην βελτίωση της κινητικότητας εντός πόλης με βάση την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης με τελικό στόχο την διασφάλιση της καλύτερης ποιότητας ζωής των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το έργο «Τσιμεντοστρώσεις, κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, φρεατίων, αναπλάσεις» του Δήμου Αλοννήσου, προϋπολογισμού 32.000 ευρώ, αφορά σε εργασίες επισκευής και τσιμεντοστρώσεων δημοτικών οδών, κατασκευή τοιχίου στη θέση «Συνεταιρισμός» στον οικισμό Πατητήρι και επεκτάσεις υφιστάμενων επενδεδυμένων τάφρων στο δρόμο προς την παραλία «Γιάλια».

Μοιράσου το άρθρο: