Επτά νέα κρούσματα σε Βόλο και Σκιάθο
22 Οκτ 2020
Δήμος Αλμυρού: Τι ισχύει για τις αποζημιώσεις των αγροτών μετά τον “Ιανό”
22 Οκτ 2020

Συλλαλητήριο για τη δημόσια υγεία στις 7 Νοεμβρίου στην παραλία του Βόλου

Μοιράσου το άρθρο:

Σε κινητοποίηση απαιτώντας να υπάρχει δημόσια δωρεάν υγεία για άλλους, προχωρούν οι οργανώσεις των συνταξιούχων της Μαγνησίας, σε συνεργασία με εκπροσώπους συλλόγων υγείας, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στην παραλία του Βόλου.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Βόλου με τη συμμετοχή πέραν των οργανώσεων συνταξιούχων, του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Βόλου, του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, του Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Μαγνησίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας και του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών.

Κοινή απαίτηση όλων των παραπάνω φορέων ήταν:

1. Η ενίσχυση και στελέχωση των όλων των μονάδων πρωτοβάθμιας  φροντίδας Υγείας του Νομού.

2. Άμεση πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού στο Νοσοκομείο  του Βόλου, στα Κέντρα Υγείας στο νομό Μαγνησίας και ενισχυμένο από  τον κρατικό προϋπολογισμό, μπροστά στο κύμα πανδημίας που πλήττει και την περιοχή. Παροχή σε όλους του απαραίτητου  ιατροτεχνικού εξοπλισμού.

3.Φάρμακα  φθηνά, για τις ανάγκες των ασθενών και όχι  για τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών.

“Η Υγεία είναι δημόσιο αγαθό  και όχι εμπόρευμα να το αγοράζει μόνο όποιος έχει χρήματα, αυτό είναι απαίτηση όλων, το έχουμε κερδίσει με τους αγώνες μας και με τους αγώνες θα το διαφυλάξουμε”, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μοιράσου το άρθρο: