Σε εξέλιξη εθελοντική αιμοδοσία στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας
16 Οκτ 2020
Εκδηλώσεις μνήμης για την 76η επέτειο απελευθέρωσης του Βόλου
16 Οκτ 2020

Ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη στις μικρές ηλικίες από την «Πρόταση Ζωής»

Μοιράσου το άρθρο:

Για δεύτερη φορά φέτος το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής»-ΟΚΑΝΑ  υλοποιεί, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δύο σεμινάρια νηπιαγωγών στο πρόγραμμα Ψυχοσεξουαλικής διαπαιδαγώγησης «Ο Ρούλης Κουβαρούλης και η Ρίτσα Κουβαρίτσα», διαμορφωμένα σύμφωνα με  τα νέα μέτρα προστασίας σε σχέση με την Covid-19, όπως υπαγορεύονται από τον ΕΟΔΥ.

Το υλικό «Ο Ρούλης Κουβαρούλης και η Ρίτσα Κουβαρίτσα» έχει στόχο την υγιή ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη των νηπίων. Τα παιδιά παίρνουν απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως «πώς ήρθαν στον κόσμο;», μαθαίνουν πώς να σέβονται και να φροντίζουν το σώμα τους, πώς να διαμορφώνουν υγιείς και ικανοποιητικές σχέσεις και πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους από κινδύνους και ενδεχόμενες συμπεριφορές σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

Το πρώτο σεμινάριο  πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Οκτωβρίου Το δεύτερο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Οκτωβρίου.

Συντονίστριες του σεμιναρίου είναι οι Γώγου Ζωή, ψυχολόγος-Επιστημονικά Υπεύθυνη και Σωτηροπούλου Δήμητρα, κοινωνική λειτουργός-στελέχη πρόληψης.

Μοιράσου το άρθρο: