Δύο κρούσματα covid-19 σε Σκιάθο και Σκόπελο
15 Οκτ 2020
Πάνω από 3.500 πολίτες νόσησαν λόγω της αέριας ρύπανσης στο Βόλο σύμφωνα με έρευνα
16 Οκτ 2020

Ποδηλατόδρομοι, πεζοδρόμια και πλατεία Δικαστηρίων προωθούνται ως έργα ανακατασκευής

Μοιράσου το άρθρο:

Σειρά συναντήσεων με κυβερνητικούς αξιωματούχους είχε στην Αθήνα ο δήμαρχος Καρδίτσας, Βασίλης Τσιάκος, με στόχο να διεκδικήσει την υλοποίηση έργων που αφορούν στην αποκατάσταση των καταστροφών που προκάλεσε η πρόσφατη πλημμύρα.

Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε για δεύτερη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη. Αρχικά τον ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και στη συνέχεια συζήτησε την υλοποίηση τριών μεγάλων παρεμβάσεων για την πόλη. Ειδικότερα ο Δήμαρχος υπέβαλε τεχνικά δελτία για αποκατάσταση του κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς, του δικτύου των ποδηλατοδρόμων και των πεζοδρομίων της πόλης.
Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση αλλά και το υπουργείο του θα στηρίξουν την διαδικασία ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της Καρδίτσας, καθώς αυτή είναι η εντολή του πρωθυπουργού. Συγχρόνως υπέδειξε στο Δήμαρχο τη διαδικασία μέσω της οποίας τα τρία έργα που ζήτησε μπορούν να τύχουν χρηματοδότησης.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Τσιάκος δήλωσε: «Η διαδικασία της αποκατάστασης και της ανάπτυξης της πόλης θα είναι μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Μια διαρκής μάχη την οποία θα δώσουμε με επιτυχία. Με συγκροτημένο τρόπο σχεδιάζουμε με τις υπηρεσίες μας και διεκδικούμε από την πολιτεία ώστε η επόμενη ημέρα για την Καρδίτσα να είναι αισιόδοξη και δημιουργική. Όλοι μαζί με κοινή προσπάθεια θα τα καταφέρουμε».

Συνοπτικά οι τρεις προτάσεις που υπέβαλε ο Δήμαρχος είναι:

Για τους ποδηλατοδρόμους

Στο προτεινόμενο έργο, περιλαμβάνονται εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην πόλη της Καρδίτσας και συγκεκριμένα, στο δίκτυο των αστικών ποδηλατοδρόμων μήκους 7.000 μέτρων, καθώς και στο δίκτυο περιαστικών ποδηλατοδρόμων, μήκους 6.500 μέτρων. Αναλυτικά, προβλέπονται εργασίες αποξήλωσης της υπάρχουσας τελικής επιφάνειας και επίστρωσης με νέα στρώση, αντικατάσταση κρασπέδων και προστατευτικών μπαρών όπου απαιτείται, ανακατασκευή των ραμπών στις προσβάσεις και διασταυρώσεις, επιδιόρθωση ή/και αντικατάσταση των φρεατίων και σχαρών απορροής των όμβριων υδάτων, καθώς και αποκατάσταση και ενίσχυση της οριζόντιας και κάθετης σήμανσης.

Ανακατασκευή των πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων

Το έργο περιλαμβάνει τις εργασίες αποκατάστασης και ανακατασκευής της πλακόστρωσης σε πεζοδρόμια της πόλης σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές, ανακατασκευή της πλακόστρωσης σε κοινόχρηστους χώρους, ανακατασκευή των ραμπών ΑΜΕΑ, αναφύτευση θάμνων και δένδρων σε κοινόχρηστους χώρους και πεζοδρόμια, αποκατάσταση φρεατίων, καθώς και αποκατάσταση σε όποια σημεία απαιτηθεί, του δημοτικού φωτισμού.

Συντήρηση της πλατείας Δικαστηρίων

Αυτό το έργο περιλαμβάνει τις εργασίες αποκατάστασης και ανακατασκευής της πλατείας Δικαστηρίων, των ραμπών ΑΜΕΑ, αναφύτευση θάμνων και δένδρων και περιμετρικών πεζοδρομίων, αποκατάσταση φρεατίων, καθώς και αποκατάσταση σε όποια σημεία απαιτηθεί, του δημοτικού φωτισμού.

Μοιράσου το άρθρο: