Αύξηση έως 30% στα παιδιατρικά περιστατικά τις ημέρες με ρύπανση στον Βόλο
15 Οκτ 2020
Σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Θεσσαλία – “Ανέτοιμη να συμβάλλει η Α’θμια Φροντίδα Υγείας”
15 Οκτ 2020

Καρδίτσα: Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία για την υγεία, την παιδεία, τα εργασιακά δικαιώματα

Μοιράσου το άρθρο:

Απεργιακή συγκέντρωση έξω από το εργατικό κέντρο της πόλης και πορεία στους κεντρικούς δρόμους πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στο δημόσιο, στους δήμους, στην εκπαίδευση, στο νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας του νομού Καρδίτσας.
Ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ κ. Απόστολος Ταξιάρχης, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, επεσήμανε ότι ο δημόσιος τομέας συνεχίζει να πλήττεται βαρύτατα, καθώς η κυβέρνηση με άλλοθι την πανδημία έχει ψηφίσει και προωθεί διατάξεις με τις οποίες αφαιρεί περισσότερα δικαιώματα των εργαζομένων και αλλάζει προς το χειρότερο τις εργασιακές σχέσεις. Αμέσως μετά ανέγνωσε τα αιτήματα του ψηφίσματος το οποίο επιδόθηκε στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας όπου κατέληξε η πορεία. Μεταξύ των αιτημάτων, θωράκιση της δημόσιας υγείας, μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση, επέκταση του θεσμού των Βαρέων-Ανθυγιεινών, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και Κ.Υ. Νομού Καρδίτσας κ. Έκτορας Γάζος μιλώντας και αυτός αναφέρθηκε σε αιτήματα που έχουν να κάνουν, μεταξύ άλλων, με: μαζικές προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την ανάπτυξη και στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας. Μονιμοποίηση τώρα όλων των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας. Επίταξη, χωρίς αποζημίωση του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μαζικά επαναλαμβανόμενα test στους εργαζόμενους στις δομές υγείας, στους εργασιακούς χώρους, σε κλειστές δομές, στους πληγέντες κλπ. Διενέργεια test απολύτως δωρεάν σύμφωνα με επιστημονικά κριτήρια. Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, επαναφορά των αποδοχών μας στα επίπεδα πριν από τις μνημονιακές περικοπές και καταβολή των αναδρομικών διαφορών. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Έγκαιρη, πλήρης αποπληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων (πρόσθετων και τακτικών), εφημεριών. Αύξηση της εξευτελιστικής ωριαίας αποζημίωσης των εφημεριών. Ανθρώπινα ωράρια. 5ημερο-6ωρο-30ωρο -1 εφημερία την εβδομάδα. Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκε και δεύτερη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία από την Αγωνιστική Ενότητα στο ΝΤ Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ.

Μοιράσου το άρθρο: