Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για την αποδυνάμωση των ΚΥ της Μαγνησίας
15 Οκτ 2020
Καρδίτσα: Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία για την υγεία, την παιδεία, τα εργασιακά δικαιώματα
15 Οκτ 2020

Αύξηση έως 30% στα παιδιατρικά περιστατικά τις ημέρες με ρύπανση στον Βόλο

Μοιράσου το άρθρο:

Σύμφωνα με τον συσχετισμό των στοιχείων ρύπανσης του Βόλου με τους ασθενείς που πηγαίνουν στο Νοσοκομείο με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα, παρατηρείται μία αύξηση 30%, ειδικά σε ό,τι αφορά τα παιδιά, που είναι καθαροί οργανισμοί και δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα, σύμφωνα με  έρευνα η οποία παρουσιάζεται σήμερα το απόγευμα στο Πνευμονολογικό Συνέδριο που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Ξενία στον Βόλο.

Την έρευνα εκπόνησαν η Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συνδέει τα περιστατικά ρύπανσης με τους ασθενείς που προσέρχονται την επόμενη ημέρα, ή τις επόμενες μέρες με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, δε θέλησε να αποκαλύψει νωρίτερα τα δεδομένα που θα παρουσιαστούν, σημείωσε, όμως, πως καταγράφηκε 30% αύξηση στα παιδιατρικά περιστατικά όταν υπάρχει αυξημένη ρύπανση. Τα παιδιά, όπως ανέφερε, παρουσίαζαν κρίσεις άσθματος και λοιμώξεις του αναπνευστικού, ενώ όταν η ρύπανση παραμένει για δύο ή τρεις ημέρες τότε τα συμπτώματα είναι πιο έντονα.

Παράλληλα, ο καθηγητής ανέφερε πως την περίοδο της καραντίνας ο κορονοϊός «σκότωσε» τη ρύπανση, καθώς υπήρχε μείωση 30-40%. Βέβαια, επισήμανε ότι σε περιοχές όπου συγχρωτίζεται ο κόσμος και ταυτόχρονα υπάρχει ρύπανση, εκεί ενδημεί χειρότερη πανδημία, δείχνοντας το παράδειγμα του Ισραήλ, του Μιλάνου αλλά και της Κίνας, περιοχές που είναι πυκνοκατοικημένες και ταυτόχρονα έχουν και ρύπανση. Εκεί η πανδημία έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

 

Μοιράσου το άρθρο: