Σύλληψη στους Σοφάδες μετά από ένταλμα του ανακριτή Βόλου
14 Οκτ 2020
Σε μονάδα αρνητικής πίεσης του Αχιλλοπούλειου 60χρονος Βολιώτης
14 Οκτ 2020

Συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας στην Καρδίτσα ενόψει του χειμώνα

Μοιράσου το άρθρο:

Συνέργεια και συνεργασία είναι το μήνυμα που έστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κώστας Νούσιος, στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της προετοιμασίας για το χειμώνα.

“Έχουμε πληροφορίες – τόνισε – ότι θα έχουμε ένα βαρύ χειμώνα με αρκετές χιονοπτώσεις. Η κατάσταση θα είναι ενδεχομένως δυσκολότερη, αν λάβουμε υπόψιν τις καταστροφές σε οδικό δίκτυο και υποδομές από τις πλημμύρες, γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξει οργάνωση και συντονισμός για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Η πλημμύρες της 18ης Σεπτεμβρίου ήταν σίγουρα ένα γεγονός πέρα από κάθε προηγούμενο για το Νομό Καρδίτσας, όμως θα πρέπει να πούμε ότι και με τόσο δύσκολες συνθήκες, το προσωπικό και τα μηχανήματα της Π.Ε Καρδίτσας ήταν εκεί που έπρεπε. Σώζαμε ανθρώπινες ζωές εκείνο το βράδυ- έγιναν πάνω από 800 διασώσεις. Εδώ είμαστε, να ενεργήσουμε με υπευθυνότητα και συντονισμένη δράση, ανάλογα με τα καιρικά φαινόμενα που θα εκδηλωθούν το χειμώνα”.
Πρόταση για ετοιμότητα και μάλιστα αυξημένη όταν χρειάζεται, κατέθεσε ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Νικόλαος Μιχαλάκης, επισημαίνοντας ότι η συνεργασία Περιφέρειας, Αστυνομίας, Στρατού, Πυροσβεστικής και όλων των εμπλεκομένων φορέων, είναι η βασική αρχή για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι έχει ήδη εγκριθεί ποσό 130 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία Κέντρων Πολιτικής Προστασίας στις Περιφέρειες της χώρας.
Για τα θέματα της σήμανσης των επικίνδυνων διαβάσεων, την κατηγοριοποίηση των μεγάλων μηχανημάτων και τη δυνατότητα παραχώρησης προς την πυροσβεστική υπηρεσία ενός εκχιονιστικού μηχανήματος, έκανε λόγο ο διοικητής της ΠΕΠΥΔ Θεσσαλίας αρχιπύραρχος, Νικόλαος Μπάλσης.
Διάθεση αλατιού σε κομβικά σημεία του Δήμου Αργιθέας ζήτησε ο δήμαρχος, Ανδρέας Στεργίου, ενώ ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, Παναγιώτης Νάνος, έδωσε τα εύσημα στην Π.Ε Καρδίτσας, που κράτησε όλα τα προηγούμενα χρόνια ανοιχτό το οδικό δίκτυο στην περιοχή.
Ετοιμότητα για να συνδράμουν, με τα μέσα και το προσωπικό που διαθέτουν δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, του Στρατού, της Αστυνομίας, της 5ης Υ.ΠΕ., του νοσοκομείου Καρδίτσας, του ΕΚΑΒ, της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης, του Δασαρχείου, της ΔΕΔΔΗΕ και των εθελοντικών οργανώσεων. Από όλους τέθηκε ξανά το θέμα της υποστήριξης των επικοινωνιών και της διαχείρισης των πληροφοριών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Μοιράσου το άρθρο: