Βαρύς ο πέλεκυς από την εισαγγελέα για τους 57 καταδικασθέντες της Χ.A. (video)
14 Οκτ 2020
Μητσοτάκης: Η ΕΕ θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει σε βάρος της Άγκυρας
14 Οκτ 2020

Ανάκληση του ανοίγματος των Βαρωσίων ζητά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Μοιράσου το άρθρο:

Την ανάκληση της απόφασης ανοίγματος των Βαρωσίων ζήτησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ από την Τουρκία σημειώνοντας πως είναι «προκλητικό και αντιπαραγωγικό για την επανέναρξη των συνομιλιών».
«Οι ΗΠΑ ανησυχούν βαθιά για τη μονομερή απόφαση να ανοίξουν εκ νέου τα Βαρώσια και ζητούν την ανάκληση αυτής της απόφασης. Το άνοιγμα των Βαρωσίων είναι ασυμβίβαστο με τις αποφάσεις 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, είναι προκλητικό και αντιπαραγωγικό για την επανέναρξη των συνομιλιών», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον.
Ανέφερε επίσης ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις προσπάθειες για την αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο απαιτώντας διάλογο και σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και υπενθύμισε την πάγια αμερικανική θέση για το Κυπριακό «για την επανένωση του νησιού στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία θα ωφελήσει όλους τους Κύπριους, καθώς και την ευρύτερη περιοχή».
Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε στείλει αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία λέγοντας ότι αυξάνει μονομερώς την ένταση στην περιοχή και σκόπιμα περιπλέκει την συνέχιση των κρίσιμων συζητήσεων.
Σχετική είδηση: Μηνύματα καταδίκης για την Τουρκία από τη διεθνή κοινότητα (video)www.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: