Ξεκινούν τα έργα οριστικής αποκατάστασης της γέφυρας Αϊδινίου
12 Οκτ 2020
Συνεργασία δημάρχου Σκιάθου με τον δ/ντα σύμβουλο Εταιρείας “Κτιριακές Υποδομές” για τις σχολικές μονάδες
12 Οκτ 2020

Έτοιμη η μελέτη για την επίδραση ακραίων καιρικών φαινομένων στην ελαιοκαλλιέργεια

Μοιράσου το άρθρο:

Μετά από ενδελεχή εργασία και αλλεπάλληλες συναντήσεις των μελών της Επιτροπής που συστήθηκε, μέλος της οποίας είναι και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, ολοκληρώθηκε η μελέτη  για την επίδραση των ακραίων καιρικών φαινομένων στην ελαιοκαλλιέργεια του Νομού Μαγνησίας.

Η μελέτη θα συμπεριληφθεί σε έναν τεκμηριωμένο φάκελο που θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποζημίωση των ελαιοκαλλιεργητών του Νομού Μαγνησίας, εξαιτίας των έκτακτων μετεωρολογικών συνθηκών που επικράτησαν τους τελευταίους και καθοριστικούς μήνες του 2019 για την ελαιοπαραγωγή.

Η μελέτη εστιάζεται στην επιστημονική ανάλυση των ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων της παραγωγικότητας του ελαιώνα της Π.Ε. Μαγνησίας και της Π.Ε. Σποράδων κατά τις συγκρίσιμες καλλιεργητικές περιόδους υψηλής ανθοφορίας και καρποφορίας των ελαιόδεντρων 2019-2020 και 2017-2018. Καταδεικνύει την πολλαπλή συγκριτική επίδραση των ακραίων φθινοπωρινών καιρικών συνθηκών στην εξέλιξη της ελαιοπαραγωγής και καταλήγει στην εξαγωγή συμπερασμάτων για τις δύο παραγωγικές συνιστώσες της, την παραγωγή επιτραπέζιας ελιάς και την παραγωγή ελαιόλαδου.

Σε δηλώσεις της η κ. Κολυνδρίνη ανέφερε, «Θέλω να ευχαριστήσω, όλα τα μέλη της Επιτροπής για την άψογη συνεργασία και την ταχύτητα της σύνταξης του φακέλου και τον Δ/ντή της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων κ. Λιάνο, για την καίρια συμβολή του στην ολοκλήρωση ενός σημαντικού μέρους της εν λόγω μελέτης. Κυρίως εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον Υπουργό κ. Βορίδη για τη βούλησή του να υποβάλλει τον εν λόγω φάκελο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς εξέταση ενδεχόμενης χρηματοδότησης συμπεριλαμβάνοντας κατόπιν αιτήματός μας το Νομό Μαγνησίας στους πληττόμενους όπως αποδεικνύεται.  Αφουγκραστήκαμε τα προβλήματα των ελαιοκαλλιεργητών προχωρήσαμε στην συγκέντρωση, ανάλυση και επεξεργασία των δεδομένων για την παραγωγή και πλέον είμαστε έτοιμοι προκειμένου να υποβάλουμε τον φάκελο μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: