Σ. Ζαχαράκη: Διάλογος με ανοιχτά σχολεία-Το μέτρο αναπλήρωσης θα καλύψει τα κενά (video)
2 Οκτ 2020
Κ. Μητσοτάκης: Η Ε.Ε. έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας (live+video)
2 Οκτ 2020

Στα 41 τα κρούσματα του γηροκομείου στην Αθήνα- Αγώνας δρόμου με περιοριστικά μέτρα σε Κύθνο, Χαλκίδα και Θήβα (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Σε αγώνα δρόμου έχουν αποδυθεί οι υγειονομικές αρχές  προκειμένου να  εντοπιστούν τα κρούσματα στο γηροκομείου στον Αγ. Παντελεήμονα  όπου προστέθηκε ακόμη ένα κρούσμα στα 40.
Παράλληλα γίνεται προσπάθεια εντοπισμού του πρώτου ασθενή και ιχνηλάτησης όλων των επαφών εκεί. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, η λοίμωξη προέκυψε από τρεις εργαζόμενους νοσηλευτές του γηροκομείου. Την ίδια ώρα, σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων τέθηκε η Κύθνος. Παραμένει εν τω μεταξύ σε ισχύ η ισχυρή σύσταση προς τους κατοίκους πέντε οικισμών σε Θήβα και Χαλκίδα να αποφεύγουν κάθε περιττή μετακίνηση και να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
Η Αττική είναι παντα στο επίκεντρο  καθώς το περασμένο 24ωρο κατέγραψε 272 κρούσματα. Συνολικά ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε  411 νέα κρούσματα, ενώ 89 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Είχαμε 3 νέους θανάτους και έτσι τα θύματα είναι συνολικά 394.
Την ίδια ώρα «συναγερμός» σήμανε στο νοσοκομείο Σωτηρία, μετά τον εντοπισμό πέντε κρουσμάτων στο προσωπικό, σε τρεις γιατρούς και δύο νοσηλευτές. Τμήμα της θωρακοχειρουργικής έκλεισε για απολύμανση και οι 38 εργαζόμενοι στην κλινική υποβάλλονται σε τεστ Covid.
Κλειστά είναι σήμερα τα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας Ασύλου και του Περιφερειακού Γραφείου Αθήνας της υπηρεσίας, στην οδό Κατεχάκη, μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος κορoνοϊού, σε διερμηνέα που συνεργάζεται με την Υπηρεσία.Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γ. Παναγιωτακόπουλος μίλησε στην ΕΡΤ για την γενική κατάσταση στη χώρα και για τον τρόπο αξιολόγησης και λήψης των επιπρόσθετων μέτρων. Αναφέρθηκε στον αλγόριθμό που συνδυάζει τους επιδημιολογικούς δείκτες και δείκτες που έχουν να κάνουν με την ικανότητα του συστήματος υγείας να ανταποκρίνεται στην πίεση. Συνδυαζόμενοι αυτοί δείκτες οδηγούν σε ένα «σκορ» Αυτό είναι συνδεδεμένο με μία κατηγοριοποίηση της χώρας γενικότερα αλλά και των επι μέρους Περιφερειών. Η κατηγοριοποίηση αυτή με τη σειρά της είναι συνδεδεμένη με αντίστοιχές δέσμες μέτρων .Τα μέτρα επομένως αξιολογούνται με βάση των αλγόριθμο, εξήγησε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ.
Η ανησυχία επεκτείνεται και στην περιφέρεια καθώς σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων τέθηκε η Κύθνος. Μεταξύ άλλων, η μάσκα είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, απαγορεύεται η λειτουργία καταστημάτων από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί, αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωση και απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων. Τα μέτρα θα ισχύουν για τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Ο δήμαρχος της Κύθνου Σταμάτης Γαρδέρης εξήγησε στην ΕΡΤ  ότι εδώ και ημέρες με την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων υπήρξε συνεργασία με την πολιτική προστασία καθώς στο νησί είναι μικρή. Με τα 5 νέα κρούσματα ελήφθησαν τα μέτρα αλλά η κατάσταση είναι ελεγχόμενη  καθώς τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε συγκεκριμένο χώρο και συγκεκριμένους ανθρώπους.  
Παραμένει επίσης σε ισχύ η ισχυρή σύσταση προς τους κατοίκους πέντε οικισμών σε Θήβα και Χαλκίδα να αποφεύγουν κάθε περιττή μετακίνηση και να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Αίρεται, ωστόσο, η σύσταση μη προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία, καθώς και η σύσταση μη μετακίνησης των εργαζομένων προς την εργασία τους. 
Στην περιοχή βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και συνεχίζει τα τεστ και τις ιχνηλατήσεις, μετά την είδηση ότι 63χρονη, που διαπιστώθηκε ότι ήταν θετική στον ιό, είχε παρευρεθεί σε κηδεία στενού συγγενή της. Παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, στην κηδεία είχαν παρευρεθεί περισσότερα από 200 άτομα.
Σχετική είδηση: Ειδικά περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό και στην Κύθνοwww.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: