Συνεδρίαση του Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας για την Καρδίτσα
30 Σεπ 2020
Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ από το δήμο Ρήγα Φεραίου
30 Σεπ 2020

Άμεση λήψη υγειονομικών μέτρων σε χώρους εργασίας και σχολεία ζητά το Ε.Κ.Β.

Μοιράσου το άρθρο:

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, με αφορμή την πανδημική υγειονομική κρίση του κορονοϊού, ζητά ανοιχτά και ασφαλή σχολεία και συχνά τέστ στους χώρους εργασίας καθώς και ελέγχους. Όπως υποστηρίζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο υπάρχει “κυβερνητική αδυναμία να εγγυηθεί την υγειονομική ασφάλεια σε όλους τους εργασιακούς χώρους και δη στα σχολεία”.

 

Ζητά δε:

  1. “Να πάψει η ανθρώπινη υγεία να λογίζεται ως «κόστος».
  2. Άμεση λήψη υγειονομικών μέτρων σε όλους τους χώρους δουλειάς, με ευθύνη των Υγειονομικών Αρχών και των εργοδοτών.
  3. Ανά τακτά διαστήματα, τέστ ανίχνευσης αντισωμάτων του κορωνοϊού, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση για τους ήδη σοβαρά πληττόμενους από την κρίση εργαζόμενους.
  4. Οι εργασιακοί χώροι και τα μέσα μεταφοράς να πάψουν να αποτελούν χώρους διασποράς, που απειλούν την ατομική και τη δημόσια υγεία.
  5. Θερμομέτρηση πριν την είσοδο των εργαζομένων, και επιπλέον δρομολόγηση λεωφορείων, στις περιπτώσεις που το προσωπικό των επιχειρήσεων είναι πολυπληθές, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι επικίνδυνοι, για τη μετάδοση και διασπορά του ιού, συνωστισμοί.
  6. Διαρκείς έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας σε κάθε χώρο δουλειάς, για τη διαπίστωση των εργασιακών συνθηκών και για την πάταξη των εργοδοτικών αυθαιρεσιών και παρανομιών, με πρόσχημα την υγειονομική κρίση.
  7. Ως Ε.Κ. Βόλου δεν πρόκειται να δεχτούμε καμιά υποταγή στα επιχειρηματικά συμφέροντα, αρνούμενοι να ξαναβάλουμε πλάτη για να πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση της πλουτοκρατίας”.

 

Μοιράσου το άρθρο: