Στο Βόλο αύριο ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Ν. Δούκας
29 Σεπ 2020
Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
29 Σεπ 2020

Special Olympics Hellas: Νέο Τοπικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στίβου ξεκινά στη Σκιάθο

Μοιράσου το άρθρο:

Συμφωνητικό Συνεργασίας, ανάμεσα στον Πρόεδρο των Special Olympics Hellas Πρέσβυ ε.τ. κ Διονύσιο Κοδέλλα και τον Δήμαρχο Σκιάθου κ. Θοδωρή Τζούμα, υπογράφηκε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σκιάθου, στο Μπούρτζι. Την τελετή τίμησε με τη παρουσία του ο Επίτιμος Πρόεδρος των Special Olympics Hellas κ. Ανδρέας Ποταμιάνος.

Το Τοπικό Πρόγραμμα εντάσσεται στο ευρύτερο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas, που έχει ως στόχο την ανάπτυξή τους σε 21 πόλεις της χώρας μας, σε βάθος τριετίας, με Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Από σήμερα δημότες της Σκιάθου με νοητική αναπηρία θα έχουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία να γίνουν αθλητές των Special Olympics και να ανακαλύψουν τα αναρίθμητα οφέλη που τους προσφέρει ο αθλητισμός και να συμμετάσχουν σε Τοπικούς, Περιφερειακούς, Πανελλήνιους και Παγκόσμιους Αγώνες.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας δεσμεύτηκε  για την υποστήριξη του Προγράμματος και την συνέχιση του μετά την πάροδο της τριετίας της Δωρεάς του ΙΣΝ. Ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas κ. Διονύσιος Κοδέλλας τόνισε τον βασικό ρόλο που έχει η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας από τις Δημοτικές Αρχές ώστε να γνωρίσουν και να συμμετέχουν όλο και περισσότεροι αθλητές στην οικογένεια των Special Olympics.

Στην Σκιάθο, το Πρόγραμμα Special Olympics θα ξεκινήσει με το άθλημα του Στίβου, με απώτερο στόχο τη διοργάνωση αγώνων με τη συμμετοχή αθλητών με νοητική αναπηρία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συντονιστής του Προγράμματος ορίστηκε ο κ. Νίκος Πασχάλης υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου και Προπονητής Στίβου ο κ. Κλεάνθης Κλιφόπουλος.

Τα Special Olympics Hellas ανήκουν στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics International, το οποίο εδώ και μισό αιώνα εκτείνεται σε 192 Χώρες ανά την Υφήλιο, έχοντας κεντρικό του στόχο την μέσω του αθλητισμού ένταξη στο κοινωνικό σύνολο σε συνθήκες σεβασμού και αξιοπρέπειας ατόμων με νοητική αναπηρία.

Μοιράσου το άρθρο: