Απονομή βραβείων Πανελλήνιου σχολικού διαγωνισμού υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου
25 Σεπ 2020
Πρωτοβουλίες μαθητών του 3ου ΓΕΛ Βόλου για προβλήματα του σχολείου τους
27 Σεπ 2020

Χρ. Τριαντόπουλος: Επίσκεψη σε πλημμυροπαθείς δήμους και συνεργασία με τοπικούς φορείς

Μοιράσου το άρθρο:

Τρεις δήμους και μία δημοτική ενότητα που επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα  επισκέφτηκε χθες, Σάββατο, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος. Συγκεκριμένα, ο κ. Τριαντόπουλος επισκέφτηκε διαδοχικά τους Δήμους Παλαμά, Φαρσάλων, τη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου και τον Δήμο Αλμυρού, όπου συζήτησε με τις κατά τόπους ηγεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους παραγωγικούς φορείς, αλλά και πολίτες σχετικά με τα οικονομικά μέτρα στήριξης της κυβέρνησης.

Κατά τις επαφές που είχε, ο κ. Τριαντόπουλος υπενθύμισε τις πρόσφατες παρεμβάσεις του Υπουργείου Οικονομικών για τη βελτίωση και επιτάχυνση των διαδικασιών επιχορήγησης των πληττόμενων επιχειρήσεων, καθώς και τις πρωτοβουλίες για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Πρώτον, θεσπίζεται, για πρώτη φορά, η δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής προς τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τη θεομηνία. Δεύτερον, ενισχύονται άμεσα οι αρμόδιες επιτροπές ελέγχου και καταγραφής των ζημιών που συστήνονται από τις Περιφέρειες, προβλέποντας τη δυνατότητα συνδρομής από στελέχη του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, καθώς και από επίσημους επιστημονικούς συμβούλους του Δημοσίου, με σκοπό την επιτάχυνση της διαδικασίας καταγραφής της ζημιάς των πληττόμενων επιχειρήσεων. Τρίτον, παρέχεται στις Περιφέρειες ευελιξία, ώστε να μπορούν να αποστέλλουν ανά δεκαπενθήμερο και τμηματικά τις καταστάσεις των πληττόμενων επιχειρήσεων, προκειμένου η καταβολή των επιχορηγήσεων να γίνεται και τμηματικά, επιτρέποντας σε συντομότερο από το σύνηθες χρονικό διάστημα να διοχετεύονται πόροι προς τις πληττόμενες επιχειρήσεις. Τέταρτον, ανατέθηκε στα Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών του Υπουργείου Οικονομικών, στις έδρες των πληττόμενων από τη θεομηνία Περιφερειακών Ενοτήτων, η ενημέρωση των πολιτών για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και τις σχετικές διαδικασίες για την επιχορήγηση των πληττόμενων επιχειρήσεων. Τέλος, ορίστηκε τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης και καθοδήγησης στη Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής (το 210 3375704) ως προς τα προβλεπόμενα έγγραφα και τις διαδικασίες για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων».

Μοιράσου το άρθρο: