Επιχορήγηση 11.000 ευρώ σε Δήμους της Μαγνησίας για τα αδέσποτα
25 Σεπ 2020
Χρ. Τριαντόπουλος: Επίσκεψη σε πλημμυροπαθείς δήμους και συνεργασία με τοπικούς φορείς
27 Σεπ 2020

Απονομή βραβείων Πανελλήνιου σχολικού διαγωνισμού υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου

Μοιράσου το άρθρο:

Στην τελετή απονομής βραβείων του πανελλήνιου σχολικού διαγωνισμού “Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μου”, που έγινε στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου του Δήμου Διονύσου, μετείχε η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, Γεωργία Μποντού –Τοκαλή.
Ο διαγωνισμός που διοργανώθηκε από το Εκπαιδευτικό Σωματείο «Ορίζοντες» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και του Δήμου Βόλου, υλοποιήθηκε το σχολικό έτος 2019-2020 στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στα Γενικά και Ειδικά σχολεία.
Η εκδήλωση που επρόκειτο να γίνει στο Βόλο 4-5 Απριλίου 2020 με τη συμμετοχή σχολείων από όλη την Ελλάδα, και πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση λόγω της πανδημίας στην Αθήνα με συμμετοχή εκπροσώπων σχολείων.
Ο διαγωνισμός είχε σκοπό να συνδέσει τη διαπολιτισμική εκπαίδευση με γενικές εκπαιδευτικές αρχές και αξίες, να φέρει τους μαθητές σε επαφή με τη διαφορετικότητα ως προς την εμφάνιση, τη νοοτροπία, τα ήθη, τα έθιμα, τον τρόπο ζωής, τη γλώσσα. Οι μαθητές διηγούνται την ιστορία του τόπου τους μέσα από την ιστορία των οικογενειών τους δημιουργώντας το δικό τους γενεαλογικό δέντρο και τις διαδρομές των προγόνων τους στο χάρτη. Λευκώματα με δημιουργίες των μαθητών διηγούνται ιστορίες διανθισμένες με το χορό. Ο χορός κάθε τόπου αποτελεί ένα κομμάτι τοπικής ιστορίας, που μπορεί να ενώσει και να αμβλύνει τις αντιθέσεις ανάμεσα σε αυτούς που χορεύουν. Λόγω της πανδημίας η παρουσίαση των σχολείων που βραβεύτηκαν έγινε με βιντεοπροβολή.

Η Αντιδήμαρχος απένειμε τα πέντε πρώτα βραβεία καθώς και αναμνηστικά δώρα από τον Δήμο Βόλου. Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κέρδισε το 18ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και για το σχολείο παρέλαβαν το βραβείο η διευθύντρια, Διονυσία Μάσσιου και η γυμνάστρια Δέσποινα Μανιατάκη, που εκπόνησε το πρόγραμμα.

Μοιράσου το άρθρο: