Σχέδιο καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς
24 Σεπ 2020
Λ. Μενδώνη: Αγώνας δρόμου να σωθούν αρχαιότητες και έργα τέχνης στην Καρδίτσα
24 Σεπ 2020

Νέος εξοπλισμός 1 εκατ. ευρώ στο νοσοκομείο Βόλου

Μοιράσου το άρθρο:

Ο  περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, υπέγραψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 της προμήθειας εξοπλισμού για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την πανδημία Covid-19 του νοσοκομείου Βόλου, προϋπολογισμού 999.500 ευρώ.

Ο νέος εξοπλισμός πρόκειται να ενισχύσει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, τους θαλάμους αρνητικής πίεσης και την ειδικά διαμορφωμένη Παθολογική Κλινική, για τη νοσηλεία κρουσμάτων Covid-19.

«Σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 που ολοκλήρωσε γρήγορα τις διαδικασίες αξιολόγησης, την 5η ΥΠΕ και τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, επενδύουμε 1 εκατομμύριο ευρώ για την προμήθεια νέου,  σύγχρονου εξοπλισμού, για  τις  ανάγκες της πανδημίας», δηλώνει ο Περιφερειάρχης προσθέτοντας: «Και στην υγειονομική κρίση, είμαστε παρόντες. Εργαζόμαστε, σχεδιάζουμε και  χρηματοδοτούμε έργα με σεβασμό στον πολίτη και το δημόσιο σύστημα υγείας».

Ο εξοπλισμός στο Νοσοκομείο Βόλου

Το έργο αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία, σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και την αύξηση της δυναμικότητας του νοσοκομείου Βόλου για την περίθαλψη ασθενών της νόσου COVID-19 (ιδίως για αυξημένη φροντίδα ή εντατική θεραπεία, ακτινοδιαγνωστικά, τμήματα επειγόντων και εξωτερικών ιατρείων).

Ο εξοπλισμός  περιλαμβάνει κυρίως Monitor παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων, αναπνευστήρες, υπερήχους, κλίνες ΜΕΘ/ΜΑΦ, φορητό ψηφιακό ακτινολογικό, κλειστά κυκλώματα δημιουργίας περιβάλλοντος αρνητικής πίεσης, και εξοπλισμό κατάλληλο για την υποστήριξη λειτουργίας των ανωτέρω δομών.

Μοιράσου το άρθρο: